Politika és matematika

2017. október 13. 13:49

A magyar történelem (is) arra figyelmeztet: nincs rosszabb a rettegő hatalomnál, amelyik igazságosztónak képzeli magát, s így nem ügyel sem a lelkiismeretére, sem a matekra.

2017. október 13. 13:49
Szabó Zsolt
Magyar Nemzet

„A számok alapján bőven megvan a többségük a kormánypártoknak Ferencvárosban is, ám a colstok ott is a zsebben maradt, amikor bosszút álltak két »mitugrász« ellenzékin. Az Együtt és az LMP helyi politikusai kényes kérdéseket firtattak, kipattintották a kerület ingatlan- és parkolásügyeit, s folyamatosan borsot törtek az egyre gőgösebb hatalom orra alá. Az ettől prüszkölők leváltották hát bizottsági pozícióikból a szerintük hazug és rágalmazó képviselőket. Arról, hogy miért nem jelentették fel őket, ha valóban hazudtak és rágalmaztak, nem nyilatkoznak. – Nesztek, itt a matek! – üzente mindenkinek a ferencvárosi Fidesz, amiből azonban mára világossá vált, hogy valójában ők félnek a legjobban.

Aztán itt van a Pest közeli Dunakeszi, ahol a fideszeseknek hatalmas a fölényük, mégis, megvonták egy ellenzéki (DK-s, de ez az ügy érdemét nem befolyásolja) képviselő fizetését, mert az nem ment el az egyik testületi ülésre. Annak ellenére vonták meg tőle a fizetést, hogy orvosi igazolást vitt, ezt azonban nem fogadták el, sőt az igazolást kiadó háziorvost az orvosi titoktartás megsértésére is kényszerítették. Az igazoltan vagy igazolatlanul hiányzó politikus védelmére kelő jobbikost pedig a Fidesz azonnal legyurcsányistázta. A cél itt is az ellenfél megalázása, kigúnyolása volt. – Lenyomtuk őket, öcsém – büszkélkedhetnek a kormánypárti képviselők valamelyik dunakeszi kocsmában, de már róluk is tudható, hogy rettegnek az igazság pillanatától, bármikor is jöjjön el az a számukra.

A magyar történelem (is) arra figyelmeztet: nincs rosszabb a rettegő hatalomnál, amelyik igazságosztónak képzeli magát, s így nem ügyel sem a lelkiismeretére, sem a matekra. Pedig jobb, ha a leülnek, és számolgatnak egy kicsit, mert előbb-utóbb őket számolhatják ki.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. október 14. 07:35
Rettegni a Simicska média kollaboránsainak kell, de nagyon, mert a gazda választás után magukra hagyja őket.
atila68
2017. október 13. 18:41
A vastaggal szedett bevezető gondolom 2006-ban íródott.
Zod
2017. október 13. 17:50
Ti rettegtek ott a Simics Nemzet-nél öreg! Jövő ilyenkor a Gazdi már nem finanszírozza az Orbán elleni ámokfutást, ti meg kereshetek új munkát. De tudjátok az árulást sokan szeretik, az árulókat viszont senki, szóval ne reménykedj Népszavás állásban, és a Heti Válasz gárdáját sem veszi majd át a 168 óra.
luisbathhelena
2017. október 13. 16:50
Érdekes, eddig mindenhol azt olvasom hogy ti rettegtek, bőrönd összekészítve. De a büdös életben nem mentek el, pedig mindennap tombol a diktatúra. Orbán kedden megbukik, szerdán államcsőd. 2010 óta ezt olvasom. Ti az unalommal fogtok ölni :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!