Horthytól Orbánig

2017. október 16. 18:17

Orbán Viktor szerint Magyarország most erősebb, virágzóbb és tekintélyesebb, mint 1938-ban volt. Kérdés persze, merre van az előre.

2017. október 16. 18:17
Reichert János
Magyar Nemzet

„Orbán Viktor szerint Magyarország most erősebb, virágzóbb és tekintélyesebb, mint 1938-ban volt. Kérdés persze, merre van az előre. Merre van a magyar nemzet boldogulásának az útja? Mennyiben tartunk előrébb, mint Horthyék 1938-ban?

Most vannak stadionjaink, de nincs magyar foci. Nemhogy vébéezüst, semmi. Tisztázatlan taopénzek vannak. Akkor volt nemzetközi jóindulat, most ugyanolyan a nemzetközi renoménk, mint 1944-ben volt. Akkor európai szintű közúti és vasúti hálózatunk volt, ma afrikai szintű közlekedésünk van. Akkor voltak világmárkáink (Tungsram, Globus, Orion, hogy mást ne említsek), ma világmárkák névtelen rabszolgái vagyunk. Horthy hadserege sokkal korszerűbb volt, mint Orbáné.

Horthy Miklós 1938-ban büszkén mondhatta el magáról, hogy megnyerte a békét. Aztán hat év múlva elveszítette a háborút. Társadalmi romhalmazt hagyott maga után, mert nem volt mersze orvosolni a nemzet igazi betegségeit: a földkérdést, a szegénykérdést, a szétszakítottságot. Helyette beérte egy mákonnyal, a zsidókérdéssel.

Orbán sikerei úgy aránylanak Horthyéhoz, mint a mai magyar foci az 1938-ashoz. Ami Horthyban jó volt, az foltokban sincs ma jelen. Ami Horthyban rossz volt (a nagybirtokrendszer pártolása, a falu elhanyagolása, társadalmi hazugságok hirdetése), az Orbán-országban is eleven. »A magyar társadalom elégtelen mentális, morális, demográfiai és biológiai állapotának« javítására most sem történik semmi. Helyette nem zsidókérdés, hanem Soros-kérdés van… ami ugyanannyira hasznos a nemzeti reformok ügyében. Milyen messze van Orbán október 15-éje?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2017. október 17. 09:48
na elmegy ez is a kedves szüléjébe a nemzetközi rekaméjával együtt. úgy mondaná az ember, hogy volt ott bizonyos 40+ év, meg annak a visszamaradt utóhadai, de hagyjuk is.
catalina9
2017. október 17. 07:08
érdekes nézni, hogy hogy keresi a jobbikos média a Fideszen a fogást, úgy, hogy azért látszólag különbözzön a HVG-tő vagy az Amerikai Népszavától. Egyre kevésbé sikerül nekik.
annamanna
2017. október 17. 04:18
https://www.youtube.com/watch?v=78c3dJ304aY
Cassi
2017. október 17. 00:12
Akkor kiváló napilapjaink voltak, mostanra meg ez a Simi-féle vécépapír maradt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!