Még van realitása a kormányváltásnak

2017. október 14. 15:00

Sorsfordító kérdések dőlnek el a következő években, és nem lenne jó, ha az Orbán-kormány maradna, mert rossz irányba viszi az országot. Interjú.

2017. október 14. 15:00
Mellár Tamás
Magyar Nemzet

„Mennyit gondolkodott, mielőtt megegyezett Bokros Lajossal, a Modern Magyarország Mozgalom (Moma) vezetőjével, hogy a párt támogatásával indul a Baranya megyei 1-es körzetben az országgyűlési választáson?

Sokat. Korábban, amikor megkerestek a pártok, mindig elhárítottam a lehetőséget azzal, hogy közgazdász vagyok, nem politikus. Ám mára az ország gazdaságilag, társadalmilag és politikailag egyaránt olyan időket él, amikor nem lehet elugrani a felelősség elől. Sorsfordító kérdések dőlnek el a következő években, és nem lenne jó, ha az Orbán-kormány maradna, mert rossz irányba viszi az országot. Egyrészt az Európai Unióban jelentős átalakulások fognak végbemenni. Mélyül a monetáris unió, és a kormány nem akarja észrevenni, hogy ebből nem lehet kimaradni, mivel akkor a kétsebességes EU-ban a külső körre szorulunk. Másrészt nem szabad megépíteni az új paksi erőművet, ami az ország GDP-jének több mint tíz százalékát vinné el. A beruházás az Oroszországtól való energiafüggőséget erősíti, ezzel az energiaforradalomból is kimaradhatunk, a jövőben ugyanis a megújulók veszik át a vezető szerepet. Harmadrészt az Ady által megénekelt »kompország« nyugatról kelet felé indult. Ezzel szemben az az érdekünk, hogy abban a nyugati közösségben maradjunk, amelybe a rendszerváltás után bekerültünk. Ezek mellett az elmúlt években annyi párt és civil szervezet biztosított már a támogatásáról, hogy azt gondoltam, próbára teszem őket. Független jelöltként, széles körű támogatással reális lehetőség van a fideszes jelölt legyőzésére.

De miért éppen a Momával egyeztetett az indulásáról? Kötve hiszem, hogy más, nagyobb ellenzéki párt ne látta volna szívesen.

Szimpatikus ugyan az LMP, tanácsadóként segítettem is a munkájukat, de elfogadhatatlan, hogy senkivel ne akarjanak megegyezni. Remélem, hogy ez meg fog változni. A szocialistákkal vagy a DK-val nem akartam közösködni, elvégre mégis jobboldali, konzervatív ember vagyok. A Moma pedig konzervatív pártként határozza meg magát, akkor is, ha az elnöke korábban egy szocialista kormány minisztere volt. Egyébként technikai kérdés, hogy a Moma jelölésével indulok, hiszen velük tárgyaltam erről, de ettől még független jelöltnek tekintem magam. Egyébként a Moma 500 napos programját támogathatónak gondolom, ez pártok fölötti együttműködésen alapul. A demokratikus intézmények, fékek és ellensúlyok rendszerének visszaállítására épül.

Feltételezem, akkor rendszeres kapcsolatban van Bokros Lajos pártelnökkel…

Összesen két alkalommal beszélgettünk, azelőtt pedig egyszer sem.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balsors
2017. október 15. 21:22
Ez nem a Mellár, hanem a Melák.
matykox
2017. október 15. 19:00
Ez a Mellár egy nagyon buta ember. Aki a valóságot a vágyaktól nem tudja megkülönböztetni, az ne akarjon se politizálni, se országot fabrikálni. Coki.
robipecs
2017. október 15. 13:55
Ez a baj a magukat hiperértelmiséginek tartó és akként viselkedő emberekkel - mint Mellár is például - hogy elvont, és valósághoz semmiben sem kapcsolódó programokban, koncepciókban meg a nagy szavakban tényleg hisznek, és ha valaki nekik tetszőt mond hajlandóak vele koketálni, függetlenül attól, hogy az a valaki mekkora tróger valójában. Aztán amikor mást kapnak mint ami mondjuk az 500 napos programban van, akkor megsértődnek és keresnek egy újabbat amiben lehet hinni. Ahelyett, hogy az eszüket a földön járva használnák, akkor egy Bokros szóba sem kerülhetne, például.
apika2
2017. október 15. 13:55
Gondoltam nem megyek el szavazni tavasszal, mert sok mindennel nem értek egyet a mai rendszerben... (na addig nem jutottam el, hogy az ellenzékre szavazzak - de gondoltam családi pikniket tartunk szavazófülke mentes területen) De újra megjön a kedvem a szavazáshoz, ha egyszer Bokros és társai ellen kell ikszelnem :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!