Az értelmiség és a tahók

2017. október 09. 21:10

Felzárkóztak a szégyensorba a kelet-németek, akik képtelenek értékelni a haladás szirénhangjait, még ha utóbbi valójában a müezzin énekét jelenti is.

2017. október 09. 21:10
Megadja Gábor
Megadja Gábor
888

„A haladó nem feltétlenül demokrata. Nem véletlenül igyekeztek először kiváló ötleteiket az abszolút uralkodóknak eladni, hiszen akkor lehet leggyorsabban és leghatékonyabban felszántani az ugart. Ám ha ez a csatorna mégsem működött, a haladó demokrata lett, legalábbis hivatkozni kezdett a felszabadítandó népre – amely nép mindig az, amelyik majd lesz, és nem az, amelyik éppen létezik. Még ha taktikai okokból lehet is demokratának nevezni a haladárokat – ha a dialektika épp úgy kívánja – demofíliával nem lehet őket vádolni. Vagy helyből kikerülik ezt a buktatót, vagy mélységesen csalódnak abban, hogy az általuk megváltani kívánt hálátlanok nem kérnek az ajándékból.

Általában ebben a pillanatban érkezik a Vörös Hadsereg.

Utóbbi távoztával azonban nem tűnt el végleg ez a nemes világkép. A legnyíltabban egy hajdani Index-cikk demonstrálta meggyőződését az »Ilyen a nyár a déli tahók oldalán« címmel, amit aztán kénytelenek voltak finomítani. Túl sok különbség nincs aközött, ahogy az Egyesült Államok keleti és nyugati parti nagyvárosaiban beszélnek az »egyszerű emberekről«, mint ahogy a főváros néhány kerületébe szorult okostojás beszél a vidékiekről. Ennyiben legalább illeszkednek a világtrendbe, még ha egyébként minden erőlködésük ellenére végtelenül provinciálisak is. A »déli tahók« bugrisok, mert lobogtatják a konföderációs zászlót, bambulják a Nascart, zabálják a hamburgert, és csattogtatják a veszkót a csűrdöngölősre – ahogy a magyar vidéken is felessel koccintanak, miközben üvölt a mulatós.

Az USA »vidéki tahói« szavaztak Trumpra, a magyar »vidék tahói« meg Orbánra szavaznak. Most pedig gyorsan felzárkóztak a szégyensorba a németek, közülük is – természetesen – a »keletiek«, akik képtelenek értékelni a haladás szirénhangjait, még ha utóbbi valójában a müezzin énekét jelenti is. A »keletizés« lett mostanság a haladók lelki kielégülésének forrása, mert valamire feltétlenül szükség van ahhoz, hogy megbirkózzanak a boldogtalan tudattal, amivel megverte őket a sors.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
reginaaolsen
2017. október 10. 13:07
... hiányzik egy harmadik térkép, ami teljessé tenné a fejedben a képet. Hol a legnagyobb a neonáci szervezetek illetve az azokkal szimpatizálók aránya? Nos, a volt NDK-ban. Miért? Mert ott a szocializmus alatt lehettél "jó német", és nem mosták az agyad a nap 24 órájában azzal, hogy "bűnös nép" és "holokauszt". Tehát baromira nem a kisember félelmeiről van szó, meg a gonosz manipulátorról, hanem az egészséges életösztönről, meg az aberrált liberalizmusról, amellyel tönkretették Németország nyugati felét.
C.Dömötör
2017. október 10. 08:34
Ez természetesen egy hazugság, nem csak a keletiek választották az AfD-t. Lásd: https://i2.wp.com/www.neulandrebellen.de/wp-content/uploads/2017/10/ossis.jpg Azt a tömény gyűlöletet amivel a ,,toleráns demokraták" az AfD-t fogadták a parlamentben, és azt az igyekezetet, hogy munkájukat akadályozzák, még azokat is meglepi, akik jól ismerik a német politikai gépezetet.
balbako_
2017. október 10. 06:56
Az ossikban még maradt az áhított szabadság iránti igényből és demokráciában nem kalifátusban szeretnének élni.
szancso
2017. október 10. 04:59
Nagy bajban van a német haladó, demokrata értelmiség. Nem merik kimondani, hogy az integrációra törekvés megbukott. Nem sikerült majd 30 év alatt a kelet németeket és az oroszoktól visszatelepült német származásuakat integrálni. Ezek a "tahók" emlékeznek még a "népi demokráciára" és annak "szabad sajtójára" és "vélemény szabadságára" és ez most ismét vissza köszön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!