Sebastian Kurz, a született zseni

2017. október 15. 16:38

Úgy látszik, Kurz politikusnak született, tudatosan tör céljai felé. Otthonosan mozog az interneten, a közösségi médiában, és egyenesen beszél.

2017. október 15. 16:38
Kuthi Áron
Magyar Nemzet

„Úgy látszik, Kurz politikusnak született, tudatosan tör céljai felé. Az érettségi és a katonai szolgálat után egyetemre ment, ám jogi tanulmányait is megszakította, és azóta sem fejezte be, hogy teljes erejével a politikára koncentrálhasson.

Kivételes ambícióval és energiával vetette bele magát a munkába, így míg 2010–2011-ben Bécsben az Osztrák Néppárt (ÖVP) népszerűsítésére még óvszereket osztogatott, 2013-ban, alig 27 évesen már Ausztria külügyminiszterének nevezték ki. Ekkor ő volt a legfiatalabb külügyminiszter Európában és talán a világon is. Még mindig csak 31 éves, de az idén a pártja élére is őt választották meg, és nagyon úgy néz ki, hogy ő lesz Ausztria új kancellárja, egyben az Európai Unió legifjabb kormányfője.

Népszerűségének egyik oka éppen fiatalossága, újszerűsége. Otthonosan mozog az interneten, a közösségi médiában, és egyenesen beszél. Az idén például, amikor kirobbant a vita az osztrák iszlám óvodákról, Kurz meghökkentően röviden intézte el a témát: csupán annyit mondott, nincs szükségünk rájuk. A migráció, az integráció tehát neki nem tabutéma, sőt támogatottságának egyik kulcsa éppen keményebb álláspontja, hiszen ennek köszönhetően szerzett szavazókat a szélsőjobboldali szabadságpárttól. A hosszas politikai társbérletben elveiből fokozatosan feladó, immunrendszerében meggyengülő Osztrák Néppártot – immár elnökként – a keresztény-konzervatív gyökereihez szeretné visszavezetni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Autofocus
2017. október 16. 12:23
"Kurz hosszú távon gondolkodik, míg mások hosszú távon csak stratégiákat építenek. " Nem kekeckedésként, de a stratégia az maga is hosszú távú terv.
avízazúr
2017. október 15. 20:52
A szerző szerint egy 31 éves politikus 2017-ben Ausztriában "született zseninek" számít, mert például "otthonosan mozog az inteneten" ....... Inkább ne írtál volna semmit!!!
duzur
2017. október 15. 20:50
Örülök, hogy Pilz bekerült a parlamentbe. Rá szavaztunk, mert ö bátran leplezi le a politikusok disznóságait. Mert sokuk azt hiszi, hogy nekik mindent lehet, mert kéz kezet mos...
duzur
2017. október 15. 20:46
Kurz nagyon jó, de gyenge versenytársak mindig megkönnyítik az ügyesek dolgát...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!