Emlékezzünk a Népszabadságra!

2017. október 08. 11:08

Nem csupán a sajtó és a politikai ellenzék lesz úgy levadászva, mint a Népszabadság, hanem mindenki, aki nem ért egyet, vagy útjában áll a Fidesznek.

2017. október 08. 11:08
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„De újságíróként végre el kéne indítanunk azokat a folyamatokat amik a szolidaritásról szólnak. Jó lenne egy erős újságíró szakszervezet, amiben cinizmus nélkül részt lehetne venni, támogatni lehetne, és ami tényleg fel tudna lépni egy-egy vészes helyzetben, azt üzenve a társadalomnak, hogy meg tudjuk védeni magunkat. Együttműködhetnének a lapkiadók, tulajdonosok is, felismerve azt, hogy nem a piaci versenytárs, hanem a nyilvánosság teljes elrohadása és végső soron a pusztulás réme fenyegeti őket . Ha nem akarjuk, hogy egyenként vadászannak le minket, akkor itt az ideje együttműködni, kooperálni.

És állampolgárként rá kéne jönnünk arra, hogy ha 2018 után nem lesz kontrollja a hatalomnak, nem tudjuk 50% alá szorítani a Fidesz mandátumarányát, vagy legalább a kétharmadát nem akadályozzuk meg, akkor nem csupán a sajtó és a politikai ellenzék lesz úgy levadászva, mint a Népszabadság, hanem mindenki, aki nem ért egyet, vagy útjában áll a Fidesznek, vagy egy-egy oligarchának. Fel kell ismerni, hogy a pártok nem valami undorító izék, hanem potenciálisan eszközök a kezünkben, olyan eszközök, akik közül egy választáson választanunk kell, ha el akarjuk kezdeni visszaszerezni a kontrollt. Ezzel az eszközzel pedig élnünk kell.

Ha nem felejtük el a Népszabadságot, ha gondolkodunk, emlékezünk és cselekszünk, akkor megállítható, sőt vissza is fordítható az a folyamat, ami tavaly a Népszabadság bezárásával vált nyilvánvalóvá, és azóta úgy tűnik, megállíthatatlanul robog tovább. De ha nem teszünk semmit, bárki és bármi a Népszabadság sorsára juthat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tothjanj
2017. október 09. 17:28
Hogyan is lett "levadászva" a Népszabadság? A tulajdonosa bezárta. Ki volt a tulajdonosa? Aki megvette. Ki vette meg ? Akinek a korábbi tulajok eladták. Kész passz csigabigafasz ahogy az óvodában hallhattuk.
Balogh Norbert
2017. október 09. 12:47
Emlékezzünk a Népszabadságra! "Sajnos" már nem lehet közöttünk.
Mich
2017. október 09. 11:05
Bolsi nosztalgia. Született 1956 november 2.-án, az oroszok (második) bevonulásakor. Kimúlt 60 évesen.
szancso
2017. október 09. 10:41
De most komolyan Jámbor úr, ha igaz, amit itt előad, akkor a kormány Orbán úrral az élen csak követi a "nagy demokratikus NO-ot", hiszen ott, mint ahogy erről a mandiner is beszámolt, a napokban lépett törvényerőre az internetet cenzurázó törvény, arról már nem is beszélve, hogy az egyetlen, havonta megjelenő jobboldali magazint, a Compactot, a zöldek már jó ideje probálják betiltattni. Igazából örülnie kellenne, hogy a Fidesz, ha ismét kormányra kerül, akkor demokratikusabb lesz, követve a "nagy testvért".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!