Rendkívüli közlemény

2017. október 09. 09:57

A nagy tech-cégek vezetőinek meggyőződése, hogy az Isten által a teremtésben elkövetett hibákat az ő kötelességük kijavítani.

2017. október 09. 09:57
Aristo
Pesti Srácok

„A haladás híveinek véleménye rendkívül sokszínű. Ez, logikailag, abból következik, hogy ők imádják a vélemények sokszínűségét, ugyanakkor csak a sajátjukkal megegyező véleményt tűrik el, ergo az ő véleményük már éppen eléggé sokszínű. Így minden további már túlzásnak minősül, és mint ilyen: kerülendő. Mert úgy van az, hogy a vélemények sokszínűségét a haladók egyfajta mennyiségi skálán tudják elképzelni. Az »én szeretem a buzikat« – »én még jobban szeretem a buzikat« – »én buzi vagyok« sor – az ő véleményük szerint – maga a virágzó sokszínűség, a vélemények szabad, áradó burjánzása, ám az »én nem szeretem a buzikat« az nem vélemény, hanem fasizmus. Az meg ugye betiltandó.

Persze mit sem érne a forradalmi elkötelezettség, a rettentő erőfesztések a haladás előmozdítására, ha nem találnának szövetségesre a nagy tech-cégek vezetésében. Ezek a vezetők, a feljelentőkhöz hasonlóan, a modern felsőoktatás romkocsmájának termékei. Nekik is meggyőződésük, hogy az Isten által a teremtésben elkövetett hibákat az ő kötelességük kijavítani. Elvégre ők mégiscsak jobban átlátják a dolgokat, hiszen tudnak programozni. A legszívesebben egyetlen delete-billentyű segítségével kitörölnék az egész világmindenséget és újra írnák, mondjuk java nyelven, mert az platform-független. Az, hogy ki vagy kik döntenek ezekben az ügyekben nem tudható. Nevezzük ezt üzleti titoknak. A nagy közösségi-média szolgáltatók ugyanis magáncégek, ezért azután védi őket az üzleti titoktartás. Ilyenkor. Máskor, mikor piszkálják őket bármiért, akkor viszont nem győznek lamentálni szolgáltatásaik társadalmi fontosságáról, a modern nyilvánosságban játszott hihetetlenül fontos, »demokratikus« szerepükről. Ha ők tiltanak be bárkit, vagy bármit, az belső ügy, senkinek semmi köze hozzá, ha véletlenül valaki őket akarja betiltani, na az már össztársadalmi ügy, cenzúra, miegyéb.

Túl ezen, azt sem tudhatjuk, vajon milyen elvek, szabályok alapján ítélnek »károsnak«, »veszélyesnek«, »sértőnek«, vagy – horribile dictu – »kirekesztőnek« valamit. A sajátos libsi dialektika értelmében a kirekesztők kirekesztése egyenesen kívánatos. A fogalmak meghatározatlansága, tartalomnélkülisége, tág teret nyit az önkénynek, így az ideológia-vezérelt kitiltások egyre szaporodnak.

Ide jutott a felvilágosodás legfőbb követelése a szólásszabadság, a felvilágosodás követő kezén. Nem magyar jelenség ez, mindenütt így van szerte a nyugati világban. És még mondja valaki, hogy csak Magyarországtól kell félteni a demokratikus értékeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I_Isti
2017. október 10. 11:54
"Érdekesség, hogy a rajzot rajtunk, magyarokon kívül a II. világháborúban érintett több ország felhasználói is látják, német felületén azonban nem mutatja a Google." http://hvg.hu/tudomany/20171010_clare_hollingworth_szuletesenek_106_evforduloja_clare_hollingworths_106th_birthday_hadi_tudosito_haborus_ujsagiro_2_vilaghaboru Na, ez meg a másik nagytesvér.
Bell & Sebastian
2017. október 09. 18:37
Eddig csak a főzsidó blogról meszeltek ki, igaz, teljesen végleg. Meg egy túlbuzgancs ELTE -oktató, de az jogos volt. Lopik vagy nem lopik, ez ott a kérdés. Aristótól van a link, ahol hozzáértőn bemutatják, a púnijós támogatások csak pénznyomtatási engedélyek, és még persze az infláció legfőbb oka. Ők csak pénzt nyomtatnak a saját hantabandájuknak. A lopás ott van, hogy ezt a számot kicsit kozmetikázza a teljes Neobáthory és Neohunyadi család, Ödönkének békafogásilag. Főleg az a kuzazemű gezi.
áfonya
2017. október 09. 13:06
Arab országokból kiüzik a terroristákat Európába .Brüsszeli kommunista banda örömmel befogadja ,nem kell katonaság se fegyver , a beáramló terroristák a fegyver, nemzeteket leigáznak ,kedvük tartja gyilkoltjaták...Eus nemzetekre uszítják ,látjuk törvény védi a kommunista gyilkosokat , az áldozatok hozzá tartozóját nem segítik..
dodóbá
2017. október 09. 12:14
Erre adnék egy 10 pontot: Mert úgy van az, hogy a vélemények sokszínűségét a haladók egyfajta mennyiségi skálán tudják elképzelni. Az »én szeretem a buzikat« – »én még jobban szeretem a buzikat« – »én buzi vagyok« sor – az ő véleményük szerint – maga a virágzó sokszínűség, a vélemények szabad, áradó burjánzása, ám az »én nem szeretem a buzikat« az nem vélemény, hanem fasizmus. Az meg ugye betiltandó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!