Európa édesanyja félrenéz

2017. szeptember 07. 17:11

Angela Merkel nem vallja be, hogy hibázott – Orbán Viktor nem vallja be, hogy Merkel amennyire lehet, jóvátette a wilkommen történelmi bűnét.

2017. szeptember 07. 17:11
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Magyar Nemzet

„Habony Árpád jót röhög a történteken, és elégedetten állapítja meg, hogy a gyűlöletpropagandára szánt milliárdok az utolsó fillérig jó helyre kerültek: az emberek gyanakodnak és rettegnek – épp ahogy ezt ő elképzelte és elrendezte. A balliberális szekértábor tagjai pár napra félreteszik az elemi erejű felháborodást, amellyel a tájékozottsági cenzus ötletét fogadták, és azon sopánkodnak, hogy mekkora mucsa az ország. Talán egyedül Tamás Gáspár Miklós elégedett, aki szerint a társadalom polarizációjával nincs semmi baj – a probléma csakis a közöny. A horgolt pulóveres Saint-Just megnyugodhat: Esztergályhorvátiban tudnak oldalt választani – ha rajtuk múlik, addig polarizálódnak a falugyűlésen, amíg el nem kergetik az utolsó menekültet is.

A tavalyelőtti migránsvonuláskor a hazai elit két gyalázatos narratívát kínált fel a magyar társadalomnak: a kormányzat ellenségként kezelte az Európa határai felé tartó tömeget, és a közvélemény hergelésére használta a szerencsétlen emberek kiszolgáltatott sorsát – velük kapcsolatban kifejezetten az volt a magyar társadalom benyomása, hogy nincs szívük; de az ellenzék sem segíteni akart, inkább ledöntötte volna Európa határait, amint ez tűpontosan kifejeződött a beözönlő tömegekhez intézett szuicid frázisban: wilkommen – a magyar társadalom joggal érezte velük kapcsolatban azt, hogy nincs eszük. 

A fenti hazug dilemma ma már nincs napirenden, hisz az elmúlt két év során a nyugat-európai politikusok és állampolgárok döntő többsége belátta, a neomarxista ábrándozás a jól képzett, dolgozni akaró, demokráciára és liberális értékekre vágyó elnyomottakról szemen szedett hazugság. Nem az arab világ nyugatias proletariátusa érkezett meg, hanem ingyenpénzre hajtó fiatal férfiak homofób és judeofób tömegei, akikben a nyugati emberekkel legfeljebb az a közös, hogy egyaránt vágynak a biztonságra, a kényelemre és a jólétre. A politikai korrektség diktátuma által védelmezett, kritizálhatatlan dogmák a valósággal érintkezve sorra kicsorbulnak, ezért ma már mindenki azért imádkozik, hogy a népvándorlásnak legalább ez a hulláma érjen végre véget.

Ékesen jelzi, hogy milyen hazug mindkét tábor önképe – s milyen ingatag az az erkölcsi talapzat, amelyről egymás állásait támadják –, hogy mekkora csend kíséri azt a műveletet, amellyel Angela Merkel megállította a Törökország felől érkező inváziót. A jobboldali propagandagépezet úgy tesz, mintha semmi sem változott volna, mintha csak egy kerítés állna Európa népei és a migránsáradat között. Eszükbe sem jut ünnepelni Merkelt a török szultánnal kötött szennyes alkuért, inkább csendes örömmel elfogadják, hogy a német választásokig nem lesz kipróbálva, hogy mire jók a frissen toborzott határvadászok, és hogy mennyit ér a kerítés. Merkel megtette, amihez eddig egyetlen európai vezetőnek sem volt gyomra: nem érdeklik az módszerek, nem érdekli a tömeges emberi jogi sérelem, nem érdekli, hogy a törökök nem válogatnak az eszközökben a migránsokkal szemben, hogy érvényt szerezzenek a Németországgal kötött egyezségnek.

Európa édesanyja félrenéz. S nemcsak ő – ugyanezt teszi a teljes európai baloldal. Vezetői líbiai hadurakkal és afrikai diktátorokkal egyezkednek arról, hogy azok mennyi pénzért mészárolnák le, pardon, tartanák vissza a migránsok Európa felé hömpölygő tömegeit.

Akik szerint két éve még alapvető szükséglet volt az ingyenes vezeték nélküli internet a menekülttáborokban, azok most, amikor Európa határain túl gerincek roppanását és agyvelők loccsanását hallják, inkább gyorsan beraknak egy kortárs világzenei CD-t, és feltekerik a hangerőt. Akik pedig azt követelték, hogy törjenek már a gerincek, és engedjünk végre szabad folyást az agyvelőnek, azok most azon keseregnek, hogy az átkozott politikai elit kiszervezte a jó kis mészárlást egy másik kontinensre.

Angela Merkel nem vallja be, hogy hibázott – Orbán Viktor nem vallja be, hogy Merkel amennyire lehet, jóvátette a wilkommen történelmi bűnét. Bármilyen szomorú: a politikai kommunikáció logikája egy tömegdemokráciában kifejezetten ezt követeli meg – ez a magatartás, a gátlástalan hazudozás termeli a legtöbb szavazatot. S ahogy itt a félperiférián, úgy ott a centrumban sincs sem felelős értelmiség, sem független média, hogy mindezt leleplezze.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NeMá
2017. szeptember 09. 01:42
Robinak csak az nem esik le valamiért. Nyugati országok nem maguknak akarták a migriket, a mi nyakunkba akarták varrni az összeset, ez minden momentumból látszik. Ha az ellenzék lenne hatalmon sikerült is volna. Hála Istenek Orbánéknak sokkal több eszük van.
alter_ego
2017. szeptember 08. 11:26
Van egy állatfajta, amelyik azt a magyar nőt, akinek három, vagy több gyereke van, "leállatozza". Migricéket nem, mert azok "olyan aranyosak", azokat segítsük! (Ahelyett, hogy azok idejében görcsöt kötöttek volna a faszukra, s szaporodnak, mint a nyulak. Sőt, nem a nőik csiklóját kéne levagdalni, hanem a saját szaporítószervüket.)
1000bocs
2017. szeptember 08. 10:01
"a kormányzat ellenségként kezelte az Európa határai felé tartó tömeget, és a közvélemény hergelésére használta a szerencsétlen emberek kiszolgáltatott sorsát"ű - a kormány biztonsági kockázatnak tekintette a migránsokat. Ahogy abban igaza is lett. - az embereket nem kelett hergelni. Az emberek nem egy plakát miatt nem akarnak bevándorlókat Puzsér, ehhez nem kell sok ész. Azért nem akarják, amit most nyugaton látsz. A nemlétező no-go zónákat, az erőszakos cselekmények számának drasztikus emelkedését, a párhuzamos társadalmakat és azt hogy az elit inkább becsukja a szemét: a liberális képzelgéseit követve ugyanis semmi eszköze nincs a megoldásra.
1000bocs
2017. szeptember 08. 09:58
Puzsér mindig is ilyen logikátlan propagandista volt, vagy most a fizetett státusz az oka? "Merkel megtette, amihez eddig egyetlen európai vezetőnek sem volt gyomra: nem érdeklik az módszerek, nem érdekli a tömeges emberi jogi sérelem, nem érdekli, hogy a törökök nem válogatnak az eszközökben a migránsokkal szemben, hogy érvényt szerezzenek a Németországgal kötött egyezségnek." Puzsér b@zmeg! Orbán felépített egy kerítést, mert "nem érdeklik a módszerek, a tömeges emberi jogi sérelem". (bár ezeken kurvára lehetne vitatkozni, hisz a módszerben nincs semmi kivetnivaló mert megvédi az országot, az emberi jogi sérelem pedig csak akkor állna meg ha emberi jog lenne hogy a népvándorlás oda megy ahová akar, és elfoglalja tetszőleges országok szociális rendszerét.) Mire ez a b@szott nagy kettős mérce? Miért gyűlölködő és ölni akaró lény az a magyar, aki nem akar ide migránsokat, nem akar úgy járni mint a nyugatiak, és miért reálpolitikus Merkel aki nem akar több migránst? Merkel és a tröbbiek még nagyon messze van attól, amit a józan észnek nevezhetnénk. Azzal hogy védelmi pénzt fizet a töröknek meg nem dicsekednék. Ugyanis ha az elején minden hajót visszafordítanak, akkor a százezrek el sem indulnak, ergo nincs humanitárius katasztrófa. Hogy a demokratikus országokat a saját erkölxsi szabályaikkal tarkón lehet lőni, az pedig Alinsky módszere. "kényszerítsd a hatalmat hogy betartsa a szabályait. Ha az a szabálya, hogy minden levélre válaszolnia kell, írj neki tízezer levelet. Ezzel felőrlöd és lefoglalod az erőforrásait..." Valaki csak jól kitalálta, hogy európa liberálfaiszta PC elitje nem akar, de ha akarna sem lesz képes a saját képzelgéseinek megfelelni. Erre tett rá merkel egy lapáttal: Wilkommen! Európa lakosai meg csak néznek, "ez hülye?" Merkel jóvátette az eddig terrort? Tényleg? Mesélj még!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!