Egyedül

2017. szeptember 08. 14:36

Se frontország, se befogadóország, se semmi nem leszünk addig, ameddig az Unió el nem kezdi védeni a határait.

2017. szeptember 08. 14:36
Piréz Róbert
Tutiblog

„Kevesen emlékeznek már rá, de 2015-ben a magállamok és az általuk függésben tartott tagállamok képviselői Magyarországot is a frontállamok közé kívánták sorolni, tőlünk is átvenni, nem »ideletelepíteni« akartak. Ez viszont olyan szintű aljasság és inkorrektség volt, amire magyar miniszterelnök csak akkor bólinthatott volna rá, ha a kizárólag idegen érdekeket képviselő baloldal adja. Történelmileg viszont úgy alakult, hogy a baloldal közelében sincs a hatalomnak – Angela Merkel őszinte sajnálatára.

Amennyiben elfogadjuk, hogy Magyarország frontállam, tehát a déli határsávot áttörő tömegek nálunk érték el Európa külső határát, akkor – kapaszkodjanak meg! – a kvótarendelkezések hatálya valóban ideiglenes marad. Letelik a másfél év, és ott maradunk a dublini főszabályokkal, mely szerint innentől az összes bevándorló a mi problémánk. Illetve csak azok, akik nem mentek át a leválogatási eljáráson, miután elérték Németországot és ott hasznosnak bizonyulnak. Azok maradhatnak ott, a maradékot meg vegye vissza Orbán, ahogyan ezzel a kezdeti időszakban rendre meg is próbálkoztak a rendkívül szolidáris nyugati elvtársak.

Mert ez volt az eredeti terv.

Csak sajnos Orbán nem teljesen hülye – Merkel asszony őszinte sajnálatára – nekiállt kerítést építeni, önállóan határt védeni, majd elegánsan felmutatta a középső ujját a mageurópának. Se frontország, se befogadóország, se semmi nem leszünk addig, ameddig az Unió el nem kezdi védeni a határait. Ha az megtörténik, akkor leülhetünk újra beszélgetni szolidaritásról, felelősségről, bizalomról, közös cselekvésről.

Ha meg nem, akkor már inkább itt állunk majd egyedül, faszfejekkel körülvéve.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. szeptember 08. 21:30
Köze? Húzzon vissza Piréziába, azt virágosztassa fel! Semmi szükség nincsen itt ezekre a gyüttment pirézekre!
Onurisz
2017. szeptember 08. 20:30
Az eredeti elgondolás az volt, hogy Magyarországot menekülttáborrá alakítják és ide járnak agysebészeket válogatni, meg a körmünkre nézni. Most pedig azt gondolják, hogy az EU keleti fertályát is feltölthetik muzulmán jövevényekkel és mecsetekkel, hogy egyrészt mi se maradjunk ki a jóból, másrészt a mi kontónkra folytassanak mosolydiplomáciát és kössenek további zsíros üzleteket a muzulmán államokkal. Ha nem leszünk erre hajlandók, kiszorítanak az EU peremére. Erről szól a "mageurópa" elképzelés. Meg arról, hogy azon belül érvényesítik a saját érdekeiket és erőfölényüket, lásd Macron "szociális dömpinggel szembeni protekcióját". Azaz a beljebbcsatlakozók azt kapják jutalmul, amit a kiszorítottak büntetésként. Merő szolidaritásból. Ha fogadnom kellene nem sokat tennék az EU jövőjére, de az valószínű, hogy senki nem fogja kimondani, hogy vége. A római birodalom is létezett még Odoaker után is ezer évig, csak semmiben nem hasonlított a régihez. Az EU-t az új monopolkapitalizmus taszította a romlás útjára, s a globalizmus szülőhelye, Britannia épp most pattan le róla.
madarasi.abel
2017. szeptember 08. 17:04
" faszfejekkel körülvéve." abból kijut nejünk így is éppen elég. kérdezz meg bárkit itt a mandin :)
útonjáró
2017. szeptember 08. 16:02
"... nem is akartak, mert egyszerűen marhaság." ez aztán az "érv"... hát akkor ne nem vesszük komolyan, amit írtál, "mert egyszerűen marhaság"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!