A nem létező osztályharc

2017. szeptember 22. 21:34

Ha végignézünk az összes társadalmi osztályon, a legalsótól a legfelsőig, nem találunk valódi osztályszolidaritást, csak csoportok és klikkek egymás közötti magánháborúját.

2017. szeptember 22. 21:34
Pash Cutter
Férfihang

„Ha végignézünk az összes társadalmi osztályon, a legalsótól a legfelsőig, nem találunk valódi osztályszolidaritást, csak csoportok és klikkek egymás közötti magánháborúját. »Alle gegen alle« (Laibach) Ha ehhez még hozzávesszük azt, hogy az anarcho-marxisták szerint a közeljövőben a magyarországi proletariátus és prekariátus le fog fedni egy magyarokból, cigányokból és migránsokból álló kizsákmányolt masszát… Mert ugyebár, az anarcho-marxisták szerint be kell engedni Magyarországra az összes migránst, aki gyülekezik a határnál. A vágyálmaik szerint a kizsákmányolt magyarok, cigányok és migránsok összefognak egymással, s megdöntik a tőkések uralmát.

Kisebb gond ezzel az elmélettel, hogy a minimálbéren tengődő magyar munkások, a nyomorban élő cigányság és a meggyötört migránsok sem egységesek, nagyobb probléma, hogy ez a három fennen nevezett réteg egymással kifejezetten ellenséges. A klasszikus cigány-magyar ellentét mellett ott vannak a migránsokkal szembeni jogos félelmek is. Persze, erre is megvan a marxisták már régóta használatos, jól begyakorolt válasza, miszerint felülről ugrasztották egymásnak az alsóbb társadalmi rétegeket – de valójában ez az elmélet arra szolgál, hogy ne kelljen szembenézni a keserű valósággal. Természetesen a hatalmi elitek (Soros-gárda, Orbán-gárda) is egymásnak ugrasztják az embereket az »oszd meg és uralkodj« elv alapján, de ha nem lenne ez a szarkeverés, akkor is fennállna az alsóbb rétegek közötti ellentét. Jóval mélyebbek ezek az árkok, de erről nem akarnak tudomást venni a marxisták.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2017. szeptember 23. 09:19
Az osztályharcról nem kell új elméletet kreálni.Lenin konkrétan erre az esetre ad példát.Ez már akkor zsákjába dugta az osztályharcot.A későbbi időkben pedig ez volt az alfa és az omega, mikor a munkás-paraszt szövetségről papoltak. "...A politika bázisa a munkásosztály és csak harmadlagos kérdés volt a parasztság. Egyébként a hasznos idióták-az értelmiség-deklasszált elemei vezetőik voltak .Oly mértékben, hogy valóban az orránál fogva vezették a tömegeket. Csak egy- két példa:Lenin egy tanfelügyelő sarja volt, a Vas Félix lengyel nemesi család leszármazottja, Sztálin papnövendék, vagy Rákosi- jómódú kereskedők gyermeke. i tak dalyse...Lenin megfogalmazása: "... a politikai egy kis csoport jól felfogott érdekének valóra válása, nem a tömegek harca.A pártmunkások csak a politika mentén terelgetik az embereket...." Nos egy jó ideig ez annak is látszott.Ma már a munkásság meggyőződött arról, hogy mindez csak Fata morgana- azaz csalfa Délibáb volt!Most majd előlről kell kezdeni az ideológusoknak.a NEO-ŐSKORI HORDÁK megidealizálását... Ennyiben volt haszna Leninnek az értelmiség felhasználásában. Megkezdődött az értelmiség szervezett írtása. Úgy jártak, mint a kismacskák . Addig voltak kedvesek, amíg ki nem nyílt a szemük. A szovjet ezzel a módszerrel dolgozott a lengyel értelmiség , a tudomány, vallás, a katonák stb kiírtásával Katynban.Ebben a bizniszben később Hitler bizonyult eminens tanítványnak.
balbako_
2017. szeptember 23. 02:59
A marxizmus leninizmus íróasztal tudomány. Ott kitalálták, hogy Németországban és nyugaton a többséget alkotó munkások ráébrednek érdekeikre és elsöprik a tőkések uralmát. Igen ám, de keleten például a parasztság alkotta a döntő többséget, nem a munkások. És ezek a parasztok kisebb nagyobb földtulajdonnal rendelkeztek itt tehát az eszme kicsorbult. Lenin az íróasztal mellett kitalálta, hogy akkor el kell venni a földjüket és máris megvan a földmunkások rendje. Csakhogy ez nem munkás forradalomhoz, hanem éhséglázadáshoz vezetett. Tehát a munkás-paraszt egység soha, sehol nem valósult meg. De a munkásosztállyal is baj volt, mert az amerikai munkás nem vállalt közösséget az európaival, de a gazdagabb országok munkásai sem a szegényebbekkel.
zakar zoltán béla
2017. szeptember 22. 22:04
mélyebben...........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!