Miért nem nemz a férfi?

2017. szeptember 16. 18:14

A házasságok felbomlásának kárvallottjai szinte mindig a férfiak, hiszen a nő viszi a gyereket, a lakást, a férfi pedig fizetheti a gyerektartást.

2017. szeptember 16. 18:14
George Herceg
Férfihang

„A férfiak modernkori problémájának egyik fontos oldala az érzelmi biztonság kérdése. A férfiak egzisztenciális bizonytalansága kihat a nők párválasztására, de a párkapcsolat későbbi alakulására is. Tudjuk, hogy a nők hipergám ösztöneiktől hajtva saját anyagi státuszuktól fölfelé választanak, jövőjüket nagy mértékben a másik fél eltartóképességére is szeretnék alapozni, azonban mi történik, ha az addig jól kereső férfi munkanélkülivé válik vagy a sikeres vállalkozó cége befuccsol? Nem csak a megfelelő tartalékok hiánya, hanem a biztonságra vonatkozó női elvárások is hamar problémát okoznak.

Az esetek többségében, már közép távon is erodálódik a bizalom a férfi irányába és vele együtt a párkapcsolat szekere is könnyen lejtmenetbe válthat. Így tehát a férfiak országunkban elég jelentős mértékben tapasztalható egzisztenciális bizonytalansága szüli az érzelmi bizonytalanságot és a párkapcsolatok sérülékenységét. Kijelenthetjük azt is, hogy önmagában a gyermekvállalás is egy rendkívül jelentős kockázati tényező a párkapcsolatra nézve. A feleknek kevesebb minőségi ideje jut egymásra, a terhesség és a szülés után a nő évekre elvesztheti libidóját és megfelelő odafigyelés hiányában úgy változhat meg a teste is, ami aztán csökkentheti a férfi szexuális érdeklődését is. Ha a kapcsolatban korábban jelentős szerepet játszott a felek közötti szexuális kapocs, akkor egy intimitást nélkülöző új viszonyrendszerben jelentős feszültségek támadhatnak. A férfiak jelentős többsége számára egy megfelelő szexuális kultúrát ápoló párkapcsolat alapvető mentálhigiénés szükséglet és ennek az alapszükségletüknek a kielégítésének jogát senkinek sincs oka, lehetősége elvitatni tőlük. Mindezen túl sajnálatos módon azt láthatjuk, hogy maga a gyermek, mint stresszforrás – amennyiben a szülők nem tudják a helyzetet megfelelően kezelni -, akár önmagában is vezethet a kapcsolat nyugalmának felbomlásához és aztán szakításhoz, váláshoz.

A házasságok felbomlásának kárvallottjai pedig szinte mindig a férfiak, hiszen a nő viszi a gyereket, a lakást, a férfi pedig fizetheti a gyerektartást. Szemben a nővel, a férfi korábbi érzelmi élete a gyermek(ek) elvesztésével (láthatás sokszor csak hetente két óra) teljes mértékben meginog és ehhez társulnak sok esetben még a súlyos lakhatási, egzisztenciális problémák is. Egyre több férfi ismeri fel, hogy a családjog folyamatos változása egyre inkább hátrányos helyzetbe hozta a férfiakat illetve az évtizedekkel korábbi társadalmi viszonyok között még épphogy élhető rendelkezések a mai körülmények között a férfiak ellehetetlenüléséhez vezettek.”

 

A teljes cikk a Férfihang.hu - Antifeminista Férfimagazin oldalán olvasható.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2017. szeptember 26. 09:22
"a katolikus tanítást, vagyis a Bibliát. " Ez nehezen értelmezhető. Figyelj ide jól: van amikor jól összeveszhetnek keresztény/keresztyén felekezetek, és van amikor érdemes kicsit gondolkodni, érdemes-e egymást szekálni. Különösen ilyen piti marhaságok miatt, mint egy kommentfolyam.
Morgen
2017. szeptember 17. 23:55
Nekem egy középiskolai tanárom mondta: Soha nem szabad olyan házastársat választani, aki csak férjhez akar menni/megnősülni akar, hogy könnyebb legyen az élete. A mai akarnokok (akár férfi, akár n) azt képzelik, hogy a szülők majd eltartják őket és nekik csak a buli, fanta lesz a dolguk. A normálisabbak jól felkészülnek arra, hogy családot alapítsanak. Nem cicababát és nem gigerlit keresnek a "piacon", hanem társat. Tehát: Akinek rosszul sül el a dolog, az valószínűleg vagy elhamarkodta a házasságot, vagy nem gondolta át, mibe fog bele. Valamelyik nap láttam egy jelenetet egy kórház előtt. A Középkorú házaspár beállt a kapu elé, a hölgy lehetett a betg, nehezen szállt ki az anyósülésről, a férfi állat módon ordított vele, hogy mindig olyan, mint egy ólommadár. Nekem volt kellemetlen ez a megalázó jelenet. Talán ott van nagy baj, hogy az emberek zömében nem alakul ki egyfajta tartás, ami elsősorban önmagára nézve jelent elvárást. Nem csak a házasságokban figyelhető meg , hogy a piti akarnokok akkor érzik embernek magukat, ha egy gyengébb embert megalázhatnak.
Amon-Li-Sa
2017. szeptember 17. 13:59
Az én környezetemben valahogy nincsenek férfiak. 35 éves kamaszok vannak. Meg csitrik.
Vestergaard
2017. szeptember 17. 12:39
George Herceg igazat írt, de semmi újat nem mondott. A feminista kurzus úgyis lehurrogja, fel se fogja, a MGTOW közösség már rég tudja mindezt. Ez így állóháború és nem is egymással kéne tárgyalni. A férfiak dolga, hogy az ifjabb generációkat eltántorítsa a házasságtól és előteremtse nekik az alternatív lehetőségeket(legális, tiszta prostitúció, D-K ázsiai lányok importja, szexrobot-technológiák felfuttatása,stb.) Ha ez sikerrel jár, akkor immár kényszerből, de normalizálják a családjogi törvényeket, hogy az vonzó lehessen végre a férfiak számára is. Pl. a pro-choice hozzáállás a férfiakra is vonatkozzon(jogi abortusz), a vagyonközösség eltörlése, a hamis erőszak vádakkal szembeni erélyes fellépés(azt a büntetést kapná a hamisan vádló, mint amit egy tényleges erőszakoló kapna),stb. Kérdés, hogy mindennek mennyi lenne az átfutási ideje, mert tartok tőle, hogy a liberálbolsi mainstream nyugati felfogás magára húzza időközben az arabokat és nem marad már semmi "megmenteni való"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!