Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Miért nem nemz a férfi?

2017. szeptember 11. 10:29

Teljesen érthető, hogy az eleve felelőtlennek, gyermetegnek és rosszindulatúnak beállított férfiak pedig egyre inkább kicsatlakoznak a társadalom vérkeringéséből.

2017. szeptember 11. 10:29
George Herceg
Férfihang

„Meggyőződésem szerint az elmaradó gyerekszületések legfőbb oka a biztonság hiánya. Mert bár szeretjük a gondoskodás felelősségét is, de a rajtunk túlnövő kockázatokat már sokkal kevésbé. A biztonság egy többrétegű, egymást erősítő folyamat mentén vész el. Mindenek előtt szembe kell nézni azzal, hogy a mai társadalmi állapotok között még egy (alsó)középosztálybeli, átlagos képességekkel és lehetőségekkel rendelkező férfi is (hát még az, aki ennél rosszabb helyzetből indul) családfenntartói szerepben folyamatosan az egzisztenciális bizonytalanság határán egyensúlyoz. Még ha a magyar átlagnál jobban is keres valamivel, az arra kevés, hogy biztosítsa a családalapításhoz a megfelelő lakhatási körülményeket, és ráadásul még olyan pénzügyi tartalékot is képezzen, ami egy esetleges munkanélküliség esetén nem küldi azonnal padlóra a teljes családot. Racionálisan gondolkodó férfiak márpedig nem alapítanak családot ilyen gyenge alapokra.

A „majd csak lesz valahogy” gondolkodásmódra csak kevesen akarnak jövőt tervezni, az aligha biztosítja az utódok megfelelő szintű felnevelését és iskolázását. A két keresőre optimalizált megélhetési viszonyok között az egykeresős családmodell egyszerűen nem működik, még a három éves GYES-el együtt sem. Az anya kieső jövedelme komolyan felboríthatja a családi költségvetés egyensúlyát, miközben ráadásul a gyerek megszületésével a kiadások jelentősen megugranak. Arról nem is beszélve, hogy az anyák visszatérése a munkába nagyon gyakran sikertelen, aminek az egyik oka, hogy a kiskorú gyermek(ek) nevelése, ellátása nem egy könnyen megoldható feladat egy teljes állásban dolgozó nő számára. Az pedig járhatatlan útnak látszik, hogy az egyébként is többnyire túlmunkával és egyéb problémákkal terhelt férfikara a nők társadalmi-nemi szerepeinek egy jelentősebb részét is áttestálná a társadalom.

Úgy tűnik, hogy az egy egyre inkább férfigyűlölővé alakuló feminista közhangulat már csak azért is új feladatokra rendszabályozná és bűnbaknak állítaná a férfiakat, mert a férfiak által meg nem fogalmazott, de már így is nagy számban létező férfiproblémákat nem is ismeri kellőképp a társadalom. Ugyanakkor az tulajdonképpen teljesen érthető, hogy az eleve felelőtlennek, gyermetegnek és rosszindulatúnak beállított férfiak pedig egyre inkább kicsatlakoznak a társadalom vérkeringéséből.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makám
2017. szeptember 12. 04:26
gyerekeke nevelni é szülni kemény munka és tartós életmód változással, áldozatokkal jár. és ez az az áldozatot a legtöbb nő nem hozza meg. fasza dolog a női egyenjogúság de így kihalunk.
Megtalálta
2017. szeptember 11. 19:09
Szerintem az otherkinek a hibásak. Hirtelen ez a gender jutott eszembe, a nőket meg a férfiakat meg már hibáztatták mások.
annamanna
2017. szeptember 11. 14:45
Tökéletesen érthető a probléma (teljesen egyetértek a felvetésével, mivel a nők számára is az elsődleges szempont a biztonság, amihez nem elég jó garancia a férfitól való teljes anyagi kiszolgáltatottság, amivel a férfi is túlterhelődik; de ha ezt elvetjük, akkor nem lesz gyerek. A probléma megoldása az, hogy az anyaságot egyszerűen munkavállalásnak kellene tekinteni, munkabérrel jutalmazni, miközben pontosan ugyanolyan ellenőrzés alá kerül, mint egy bármilyen munkahely (ez garantálja, hogy nem a semmire adják a pénzt); és ugyanúgy előzetes feltételként szakismeretet, végzettséget is elvárnak (lehetne szakérettségi a gyereknevelésből, csecsemőgondozásból, már csak azért is, mert a mai fiatalok egyre kevésbé tudnak felkészülni a családon belül a saját gyermekvállalásukra, és már csak azért is halogatják a gyermekvállalást, mert felkészületlennek tartják magukat hozzá. A férfiak így megszabadulnak az anyagi túlterheléstől, sőt kockázatos dolgokba is könnyebben belevághatnak, ha nem kell félteni a család megélhetését, pl a stabil jövedelem miatt több család költözne ki kis faluba, jó levegőre, nyugodt környezetbe, ahol a férfiak könnyebben vágnának bele olyan mezőgazdasági, családi vállalkozásba, amitől most az anyagi kiszámíthatatlanság tartja vissza őket, mert bármikor jöhet egy betegség és oda az állatállomány, vagy rossz időjárás és oda a termés stb. Ha legalább a nőnek biztonságos és stabil a jövedelme, akkor a kis családi gazdaságok is könnyebben talpon maradhatnának. Az oktatás is átalakulhatna, jóval több férfitanárral, fiús tanmenettel, külön fiúiskolákkal, mert most sokszoros panasz, hogy az oktatás a lányok igényeire van szabva, és a tanári gárda teljesen elnőiesedett. Így legalább az oktatás révén a fiúk is férfiasabban nőhetnének fel - női mintának úgyis otthon lenne az anyuka. A nők teljesen nem esnének ki a munkaerőpiacról (mert a fentiek mellett időlimitet is be lehetne vezetni, hogy a szüléseket 30 éves kor alá szorítsák); csak a sorrend állna be a biológiai órának megfelelően: először a gyerekvállalás, utána a "karrier". Ez most azért van fordítva, mert alapvetően mindenki iygekszik összkaparni magát, hogy némi kiszámítható biztonságot teremtsen. Ezt a gyerekszülésre ideális korban (18-3
winniethepooh
2017. szeptember 11. 11:10
"Még ha a magyar átlagnál jobban is keres valamivel, az arra kevés, hogy biztosítsa a családalapításhoz a megfelelő lakhatási körülményeket, és ráadásul még olyan pénzügyi tartalékot is képezzen, ami egy esetleges munkanélküliség esetén nem küldi azonnal padlóra a teljes családot. Racionálisan gondolkodó férfiak márpedig nem alapítanak családot ilyen gyenge alapokra." Értjük. Tehát kizárólag a nők hibája, hogy nem születik elég gyerek. Szegény férfiakat nem kellene még a család nyűgjével is terhelni. A nő szüljön - minél többet - aztán nevelje is fel egyedül, mert a férfi akkor viselkedik felelősen, ha elhárít magától minden felelősséget. Na, ezért (is) fogy a fehér ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!