Kis pártok árnyékban

2017. szeptember 21. 10:02

Ez a hatalom már megbukott, csak nincs, aki a mélybe lökje.

2017. szeptember 21. 10:02
Friss Róbert
Népszava

„Az ellenzék ma olyan megosztott, hogy megosztottabbnak csak a választások előtt fog tűnni, amikor a szavazócédulának titulált hosszú slejfnik ki fognak lógni a fülkék függönye mögül a törpepártok, kamupártok névsorával, és nem lesz, aki kiismeri magát rajtuk. A Fidesznek pedig addig jó, amíg a szavazótáborán kívüliek ezerfelé ikszelnek. Amíg megoszthatják a Jobbik táborát, amíg a baloldalon – ki tudja milyen pénzből – hirtelen megszaporodnak a szociálisan érzékeny, Európa-párti mozgalmacskák programokat gépelve megannyi magányos telefonfülkében. (...)

A helyzet ma az, hogy ebben az országban a Fidesz után elölről kell kezdeni mindent. Nem ott, ahol 2010-ben abbahagytuk, hanem valahol máshol. Ehhez a másholhoz kellene civil moderálással legalább asztal melletti egyetértés az egészségügy mellett az oktatásról, a nyugdíjasokról, a parlamentarizmusról, a hatalmi ágak ismételt szétbontásáról, a sajtó- és tájékozódási szabadságról, az alapvető polgári jogokról. És akkor talán a választási együttműködés sem tűnik majd annyira lehetetlennek.

Sem tisztességes, sem machiavellista pártocskákkal nem jutunk semmire. Ez a hatalom már megbukott, csak nincs, aki a mélybe lökje.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohazi
2017. szeptember 22. 04:00
Ki kormányozna,itt nincs meg az a szellemi erő,Orbán Viktor magasra tette a lècet.
Zsolt75
2017. szeptember 21. 22:51
"Nem ott, ahol 2010-ben abbahagytuk, hanem valahol máshol." Egyetértek. Viszlát! U.i.: ha nem írunk, ne válaszoljatok.
írmag
2017. szeptember 21. 20:43
Robika mutass be egy dupla lutzot és ugorgyá! (neked ez nem mélység, csak jóirányú színvonal változás)
Graf
2017. szeptember 21. 14:23
Úristen, micsoda lázálmok ihletik meg a vén buzit!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!