Orbán politikája teljesen helyénvaló volt

2017. szeptember 23. 13:33

Aggódva figyeljük az Európai Unió egy EU-szuperállammá való fejlődését. Interjú.

2017. szeptember 23. 13:33
Dieter Stein
888

„A bevándorlási válság során a német mainstream média kórusban éltette a Merkel-féle »Willkommenskultur« politikáját. Miért? Ön szerint mi áll ennek a hátterében?

A német újságírók többsége – politikailag – baloldali beállítottságú. Ők jó dolognak tartják a multikulturalizmust, és az ezzel összefüggő hatalmas problémákat gyakran »elfedik«. Ezért is kezelték olyan sokáig az illegális, tömeges bevándorlást ártalmatlan dologként, ami valahogyan működött is. De aztán megérkezett a valóság. És még mindig vannak, akik nem kívánnak szembesülni ezzel.

Szóba hozta az európai gazdasági problémákat. Érzékelhető ebből bármi Németországban?

Egész Európát súlyos válságok rázzák meg. Ezt mi Németországban nem érzékeljük olyan világosan, tisztán, mivel a gazdaságunk még jól teljesít és pénzügyminiszterünk rekordmértékű adókat szed be. Ezt így is kell tennie, hiszen ha Németország, mint az EU legnagyobb nettó befizetője kiesne, akkor az EU-nak és az eurónak azonnal vége lenne. Összességében aggódva figyeljük az Európai Unió egy EU-szuperállammá való fejlődését, és megértjük, hogy a brit nép a Brexittel el akarja hagyni az EU süllyedő hajóját.

Sokan támadták és jelenleg is támadják Magyarországot és Orbán Viktor politikáját. A Politico a napokban arról írt, hogy Orbán győzelemre áll. Mit gondol erről?

Orbán Viktor kétségtelenül azon kevés európai vezető közé tartozik, aki a tömeges, illegális bevándorlás kockázatait és a fenyegető iszlamizációt reálisan látta. Orbán Magyarország határvédelmi politikájával megvédte a magyar népet a terrorizmussal, a bűnözéssel és a magas költségekkel szemben. Ha most, ma megnézzük a nagy-britanniai, a francia, a német és az olasz, vagy más országok viszonyait, akkor látjuk, hogy Orbán politikája teljesen helyénvaló volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Finale*
2017. szeptember 24. 16:23
Orban mar most a kiemelkedo politikusok koze tartozik, Europa pedig tisztelni fogja meresz politikajaert .
matykox
2017. szeptember 23. 18:40
No igen. A Junge Freiheit az a hang, amiben reménykedünk. Holnap este okosabbak leszünk - én repkedni fogok, ha a zAfD legalább egy százalékot ráver az SPD-re! Megérdemelnének sokkal többet is ...
smarton
2017. szeptember 23. 17:23
"Orbán Magyarország határvédelmi politikájával megvédte a magyar népet" És egész Európát. Mert ugyebár Schengen.
illiberator
2017. szeptember 23. 17:19
Amíg Németországban nagy koalíció van, addig demokráciáról sem lehet beszélni. A kereszténydemokrácia és szociáldemokrácia hagyományosan két külön pólus. Ha közösen kormányoznak, akkor a politikában, a törvényhozásban megszűnik a kritikus hang, a realitás érzék pedig elvész. Ez a németek tragédiája: bár a gazdaság jól teljesít, valójában nem látják, hogy a nemzetük léte forog kockán. Németországon csak az segítene, ha a CDU/CSU az Afd-vel együtt tudna, akarna kormányozni, az SPD, FDP, Zöldek pedig ellenzékben lennének. Aztán fordítva, ha a szavazók így akarják. Magyarországon hál isten a jobboldal és a baloldal, így a Fidesz és a MSZP sohasem alakított nagy koalíciót. Ezért jobb a mi választási rendszerünk, ami a győztesnek kedvez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!