A kecske és a káposzta meséje PSD-módra

2017. szeptember 25. 11:23

A fogyatékkal élők kárán próbálnak bevételekhez jutni, a védett műhelyeket kegyetlenül legyilkolják.

2017. szeptember 25. 11:23
Bálint Eszter
Krónika

„Bevallom, én már nagyon unom, hogy amióta beiktatták a Sorin Grindeanu, majd Mihai Tudose vezette, de igazából Liviu Dragnea szociáldemokrata (PSD) pártelnök irányítása alatt álló szociálliberális kormányokat, alig volt hét (vagy talán nem is volt?), hogy ne dobtak volna be a köztudatba egy-egy hajmeresztő gazdaságpolitikai (és nem csak) tervet, amiről aztán csámcsoghatott a sajtó és a közügyek iránt érdeklődő lakosság. (...)

Lássuk csak a legfrissebb ötleteiket. Egyik legkegyetlenebb módszerük a pénzszerzésre, hogy a magáncégek immár nem vásárolhatnak a védett műhelyekből, hanem maguknak kell alkalmazniuk fogyatékkal élőket, ha pedig nincs elég hátrányos helyzetű a munkavállalók körében, akkor azt a pénzt – tán még többet –, amit korábban a műhelyeknél költhettek el a vállalkozók, adják csak szépen az államkasszának.

Magyarán, a fogyatékkal élők kárán próbálnak bevételekhez jutni, a védett műhelyeket – amelyek szinte az egyetlen lehetőséget biztosították arra, hogy a hátrányos helyzetűeknek ne kelljen pusztán segélyből tengődniük, közösségbe járhattak, és a társadalom hasznos tagjainak érezhették magukat – kegyetlenül legyilkolják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
аvmanster
2017. szeptember 25. 13:11
ez a védett műhely romániai specialitás lehetett. mert a nyugati és azt átvéve a magyar rendszer pont úgy működik mint amit most vezetnek be Romániában. azaz bizonyos számú alkalmazott felett kötelező fogyatékosok alkalmazása. ha pedig nem alkalmaznak fogyatékosokat, akkor erre eső adóval lehet megváltani ezeket a helyeket. könnyen lehet, hogy Romániában is balul fog elsülni és csak extra adót lát ebben a román kormány. ha ez a védett műhely rendszer jól működött, akkor kár érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!