Barcelona

2017. augusztus 22. 12:03

Barcelona üzenete nekem az ÉLET volt. A terror óta sokaknak a HALÁL az.

2017. augusztus 22. 12:03
Tóth Csaba Zsolt
HajduPress

„2000 körül történt. Ott ültünk Barcelonában, a La Ramblán, sört kortyolgattunk. Varázslatos volt, tényleg: egyszerre döbbenetes változatosságú forgatag és visszaadhatatlan harmónia. Azt gondoltam, ez a világ legjobb helye, ez a világ legjobb városa. Nyugodtnak, mégis élettel telinek és energikusnak éreztem magam, az atmoszféra olyan létszeretetet pumpált belém, hogy még azt is elfelejtettem, volt vagy lesz valaha sötét az életemben. Hitetlenkedő mosollyal néztem az italokat, kávékat piciny tálcákon egyensúlyozó pincéreket, amint könnyedén átlibbentek a pulttól a teraszig, a közlekedő autók között, elképesztő ügyességgel.

Ez a kép, ez a lét megragadt bennem. Sokszor gondolok rá, ha valami miatt szomorú vagyok, ha igent akarok mondani és nem nemet. Barcelona üzenete nekem az ÉLET volt. A tegnapi terror óta sokaknak a HALÁL az. Nem tudom, visszatérek-e még valaha a La Ramblára. De bármennyi gyilkos is fenyeget, soha nem szabad engedni, hogy félelemmel mocskolják be a katalán főváros varázsát. Barcelona akkor is a világ legjobb helye lesz, ha az összes bombát magatokra kötitek, rohadékok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
héttörpe
2017. augusztus 23. 07:25
Erről a la Rambláról mindig a keresztapus film the la trattoria része jut eszembe. Nem tudom, én mostanra eljutottam arra a pontra, hogy nem tud érdekelni, ha egy migránssimogató országban ilyen dolog történik. Szép, tényleg szép, hogy a barca edzésén gyászszünet van, meg nem fèlünk, meg minden, de én csak azt kérdezem: mikor cselekedtek végre? Ha ne adja Isten, itthon történne ilyen, mi magyarok nem tartjuk majd oda a másik orcánkat is, ugye nem?
néhai Ch.Pilot
2017. augusztus 22. 23:11
"Jó" kis se hús se hal liberális írás. Nem utasítja el a terrort, nem mondja, hogy meg kellene állítani, csak megjegyzi, hogy Barcelona akkor is a világ legjobb helye lesz, ha a terroristák magukra kötik az összes bombát. Tényleg?! Akkor mégis mindenképp menj el oda Tóth, és élvezd majd a robbantásokkal teli Barcelonát!
u.cserkész
2017. augusztus 22. 14:27
Egész jó cikk, hasonló szép élményekkel jött haza fiam is Barcelonából. A magyar, volt barcás, labdarúgók ottani megbecsülése miatt is. A jövőt illetően pedig eszembe jutott egy költemény részlete: "Nem elég jóra várni.......tenni, tenni kell." Mert szép az együttérzés, a virágok, gyertyák és az optimizmus, de, a közmondás szerint "Nem akarásnak, nyögés a vége."
exfahrenheit
2017. augusztus 22. 13:34
"Nem tudom, visszatérek-e még valaha a La Ramblára. De bármennyi gyilkos is fenyeget, soha nem szabad engedni, hogy félelemmel mocskolják be a katalán főváros varázsát. Barcelona akkor is a világ legjobb helye lesz, ha az összes bombát magatokra kötitek, rohadékok.” tökéletes.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!