A pokol felé, német segítséggel?

2017. augusztus 16. 14:55

Legrain a migránsokban/menekültekben látja az unió munkaerőhiányának és demográfiai problémájának megoldását, akik majd betöltik azokat a (német) munkahelyeket, amelyekre európai jelentkező nincs.

2017. augusztus 16. 14:55
Torba Tamás
Magyar Nemzet

„Ne feledkezzünk meg továbbá arról a tényről, hogy a legelső görög mentőcsomag (a Sziriza-kormánynak a harmadikat kellett volna aláírnia) az országot felelőtlenül, az Európai Központi Bank jóváhagyásával hitelező német és francia bankokat mentette ki szorult helyzetükből. Tehát a német adófizetőknek vajmi kevés aggódnivalójuk van – különös tekintettel arra a dokumentált tényre, hogy Németország (és az IMF) jócskán profitált a görög válság úgymond kezeléséből. Ezzel kapcsolatban szintén Varufakisz tette azt a megjegyzést, hogy minden bedőlt adós mögött ott áll egy felelőtlen hitelező. Ezt a görögök esetében egyszerűen nem akarják elismerni.

A görög néppel való természetes szolidaritás helyett Legrain a migránsokban/menekültekben látja az unió munkaerőhiányának és demográfiai problémájának megoldását, akik majd betöltik azokat a (német) munkahelyeket, amelyekre európai jelentkező nincs. Érdekes elmélet annak fényében, hogy az általa említett mediterrán európai országokban a munkanélküliség magas, a fiatalok körében akár a 40 százalékot is meghaladja. Vajh’ miféle munkakörök azok, amelyeket sem ők, sem a kelet-európai EU-tagországokból, sem az Ukrajnából érkezők nem tudnak betölteni? Gályákra evezősöket felveszünk, jelentkezés Hamburgban? Példának hozza az idősgondozást(!). Nem akarok demagóg lenni, de kíváncsi leszek, mikor fogja a derék sváb polgár idős édesanyjának gondozását frissiben érkezett menekültre bízni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2017. augusztus 17. 13:01
Egyre kevésbé tudja félre vezetni az európai szegényebb országainak lakosságát a német propaganda. Németországban 400 ezer arab dolgozik feketén! Szemet huny felettük a német hatóság. Nem igaz, hogy egy szír szaki csak gyermeknevelésre alkalmas. Németországban igen magas a kisvállalkozások aránya. Sok szír szaki dolgozik feketén, valódi szakmai munkán a német kisvállalkozásokban. Nyilván jelenleg átmeneti állapot a fekete munka, idővel szépen átkerülnek legális munkakörökbe az arab fekete munkások. munk
Mich
2017. augusztus 16. 23:48
Na most akkor kiállnak a simicsicskák és a nácik Soros mellett, vagy nem...?!
Rumpelstilzchen
2017. augusztus 16. 18:50
Na akkor egy kórház orvosi álláshirdetése, kérjük a kedves menekültek jelentkezését. " Oberarzt Assistenzarzt/Facharzt Gefäßchirurgie Stellenanzeige Gefaesschirurgie Stellenanzeige AA Gefaesschirurgie_2016 Geriatrie stellenanzeige_aa_geriatrie_2016 Herzchirurgie Stellenanzeige Herzchirurgie Kinderkardiologie Stellenanzeige 2017 Neurochirurgie stelleaaneurochirurigie Psychiatrie stellenanzeig_assistenzarzt_psych__2016 Urologie "
Vestergaard
2017. augusztus 16. 16:59
"Arab vezér, Mars, Nap, Vénusz az oroszlánban. Az egyház uralma a tengeren összeroskad, Perzsia táján közel jó egymillió készen Bizáncot, Egyiptomot kígyókkal(?) megtámadni." "Béke közeleg egy oldalról és háború Soha nem volt szorongatás ilyen nagy, Sírnak férfiak és asszonyok, ártatlan vér a földön, És ez lesz Franciaország egész széltében." "Fajtáját árulja a zsidó(?), ki nem féli az istent, A nagy tengeren csempészi át a halált, Csak a tudatlanok fogadják szívből és örömmel, Leányok sírnak a nagytemplom előtt és e napot átkozzák"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!