Kontraszelekció, Szijjártó a neved!

2017. augusztus 28. 11:00

Egy egy olyan vazallusrendszert épített ki, ahol nem kell érteni semmihez, leginkább ahhoz nem, amit az emberre bíztak.

2017. augusztus 28. 11:00
Tálos Lőrinc
Reflektor

„A strébereket nem csak a nyomi szolgalelkűségért utáltuk az általános iskolában, hanem azért is, mert természeti törvény, hogy mindig a stréber a leghülyébb az egész osztályban. Hogy mi a baj a NER-rel? Talán az, hogy egy olyan vazallusrendszert épített ki, ahol nem kell érteni semmihez, leginkább ahhoz nem, amit az emberre bíztak. Sőt, ebben a rendszerben akkor lesz valakiből fontosember, ha önerőből sose tudna összeszedni egy villára valót delfines medencével. Minél alkalmatlanabb valaki, annál kevésbé jellemző rá, hogy önálló gondolatai lennének, hogy megkérdőjelezné a gazdái véleményét. Tekintélyelvű országunkban épp ezért bíznak fontos feladatokat olyanokra, akik nem kérdeznek, hanem végrehajtanak és, ha önállóan döntenek, abból se sül ki más, mint stréber kepesztés.

Ahogy a félművelt – és épp ezért alkalmatlan – tanár nem tudása gyarapításával vívja ki az elismerést, hanem az őt kijavító tiszteletlen diákot bünteti és a strébert jutalmazza, úgy lesznek a tehetségekből alkoholisták, az osztály hülyéiből pedig az ország vezetői. Vegyünk egy példát! Ugye emlékszünk még rá, hogy a BKK túlfizetett vezetősége rárontott arra a diákra, ki ingyen és bérmentve elvégezte a munkájukat és a hibák letagadása helyett feltárta azokat? Na, ami Dabóczi a BKK élén, az Szijjártó, a külügy élén. Ő az, aki nem feladatnak, hanem a kinevezőinek akar megfelelni. Ő az, aki alatt elrohad minden.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2017. augusztus 29. 11:36
Ez az ember teljesen elképesztő. Nem azért amit mond, akár igaza is lehetne (feltéve de nem megengedve), hanem hogy semmiféle bizonyítékot nem hoz fel, és a szokásos kocsma-forradalmár attitűdön kívül semmi új nem jut az eszébe. Még az átkosban is voltak fontos posztokon tehetséges emberek, akik nem ártottak senkinek - sőt. Annál egy kicsit többet kéne felmutatni rendszerkritikaként, hogy mindenki aki fontos poszton van az tökhülye nepotista. Sok mindent használ az úrfi, egyet nem. Az eszét.
puszika
2017. augusztus 28. 18:22
Kedves Tálos!! Az a tény ,hogy az országot meg kell védeni a nemtelen támadásokkal szemben/időnként még a nemesekkel szemben is/,nem fér a libsi fejedbe. Szűk a kapacitás! De miért vagy erre ilyen büszke??
írmag
2017. augusztus 28. 17:16
Lőrinc! A görögdinnye nem volt elég? Még az értelmetlen nyilvános fröcsögés is? Nézd meg a cipődet!
smarton
2017. augusztus 28. 16:31
Ez ki? Vagy mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!