Safe space az egész világ?

2017. augusztus 03. 07:46

Nem akarhatunk olyan társadalomban élni, amelynek az ablakán sokévi „safe space” után egyszer csak bekopogtat a valóság.

2017. augusztus 03. 07:46
Szőcs Levente
Maszol

„Ugyanez a »háborítatlansághoz való jog« iránti igény fogalmazódik meg román oldalakon is. Eszerint többségi honfitársainkat alapvető jogaikban sérti, hogy időnként találkozniuk kell a magyarság követeléseivel. Annyira egyértelmű a számukra a kérés jogtalansága, hogy nem is akarják visszautasítani, már a felvetés is zavarja őket.

Érdekes, hogy miközben egyre nehezebben viseljük el a miénktől eltérő véleményt, a magyar média – irányultságtól függetlenül – az iróniától a dührohamig terjedő reakciókkal illeti az amerikai egyetemeken elterjedt »biztonságos terek« (safe space) gyakorlatát. Ezek olyan helyek, ahol a szólás- és sajtószabadság nem érvényesül, mégpedig azért, hogy senkinek ne kelljen találkoznia bántó megnyilvánulásokkal, sőt kritikával vagy ellenvéleménnyel sem. Amivel nem is volna semmi baj, ha a »safe space«-ben szocializálódó hallgatóknak nem kellene egy szép napon kilépniük a Világba, amely nem mindig bánik kesztyűs kézzel a kizárólag pozitív élményekre berendezkedett széplelkekkel. Sajnos ez nem csak az egyénekre érvényes. Nem akarhatunk olyan társadalomban élni, amelynek az ablakán sokévi »safe space« után egyszer csak bekopogtat a valóság.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2017. augusztus 03. 10:05
"Safe space az egész világ?" Wow. A Föld bolygó széfszpész az élet és az emberi élet számára! (Talán az értelmes élet számára is.) Ugyan ki kopogtathatna be ide? :)
balbako_
2017. augusztus 03. 08:09
Amikor a patkányok túlszaporodnak akkor elkezdik egymást irtani még klánon belül is. Az emberiség a nagyvárosokban elérte ezt a szintet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!