Kell-e nekünk a Momentum?

2017. augusztus 16. 09:04

Úgy látom, hogy a Momentum csak rövidtávra tervez, politikai látványpékséget csinál.

2017. augusztus 16. 09:04
Janisch Attila
Magyar Narancs

„De úgy látom, hogy a Momentum csak rövidtávra tervez, politikai látványpékséget csinál. A sikeres olimpiai népszavazás, a gyűlöletplakátok kijavítása és egy vagy két tüntetés megszervezése még nem program, és még nem bizonyítéka a valós és hosszútávon is meglévő, megmaradó politikusi képességeknek. Ezek ügyesen, esetleg másoknál jóval ügyesebben megszervezett politikai akciók, amelyek fontosak, sőt nagyon is fontosak, de ha már egy pártról beszélünk, amely kormányváltó tényezővé kíván válni, s amely minden más párttól is radikálisan meg kívánja különböztetni magát és azokkal semmilyen közösséget nem kíván vállalni, még annak a kockázatával sem, hogy ezzel minimum egy ciklushoz még hozzásegítheti Orbánt, nos, egy ilyen igényekkel fellépő párttól a politikai akciózás nem több, mint ügyesebben vagy ügyetlenebbül megszervezett politikai mutatvány, tetszetős, de valójában már kevéssé jelentős és kevéssé értékelhető tartalommal.

Minimumprogramként tehát jó lenne tudni, hogy mi a Momentum elképzelése a demokratikus kormányzásra, a jogcím nélkül megváltoztatott alkotmány helyreállítására, a demokratikus intézményrendszer újraszervezésére, az ország teljes szétesettségének és az esetleges nyerést követő (de komoly bizonyossággal előre megjósolhatóan bekövetkező) polgárháborús helyzetek konszolidálására, az ellopott közvagyon visszaszerzésére és a kormányzásuk során bűncselekményeket elkövetők törvények szerinti megbüntetésére vonatkozóan. De a konkrétumok és nem általános lózungok szintjén, mert ez utóbbiakkal tele van már a kamra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edvind johnsson2.0
2017. augusztus 17. 13:58
Üsse kavics, nem kívántuk őket a hátunk közepére sem, de ha már összegrundolták őket, akkor maradjanak. A torta balliberális oldala több szeletre osztódik, és ez jó nekünk.
Karbantartó9
2017. augusztus 17. 13:53
Így pofára azt hittem, hogy natascha
falusi
2017. augusztus 16. 11:36
Borbélyhoz mennél inkább Janis..
paro
2017. augusztus 16. 11:13
Tudom, nektek az SZDSZ kellene, ötszázalékos pártként totálisan kiszivattyúzni az országot, és közben fasisztázni mindenkit, aki nem aberrált.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!