Újbeszél

2017. augusztus 06. 09:54

A visegrádi országoknak kezdetektől fogva nem céljuk, sem érdekük migránsok Brüsszel általi betelepítése.

2017. augusztus 06. 09:54
Callidus
Polgár Portál

„A visegrádi országoknak kezdetektől fogva nem céljuk, sem érdekük migránsok Brüsszel általi betelepítése, azaz lemondás arról a szuverén jogról, hogy maguk döntsenek arról, kivel kívánják megosztani hazájukat, vagy sarkosabban fogalmazva, kiket kívánnak eltartani. Az pedig végképp nem fér bele az együttműködés fogalmába, hogy csak azért legyen bárki is szolidáris a másikkal, és fogadjon be egy idegen, integrációra nem hajlandó és esetenként roppant erőszakos tömeget, mert az a másik valamit, valamikor rettenetesen elszúrt. Ha te kútba ugrasz, ugorjak utánad én is?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. augusztus 07. 08:37
Csakhogy a V4-ek részéről ez a döntés nem egy hirtelen ötlet szüleménye, hanem megvizsgálták mit hozhat és mit vihet el a befogadott migránsok tömege. A hozam egyszerű a bejöttek 10% rendelkezik Európában elfogadható szintű szakmával és ennek is a 10% munkaképes nyelvi okokból. Amibe kerül a teljes pereputty beözönlésével a szociális kiadások kimerítése, a bűnözés megugrása, a letelepedése helyeiken a no go zóna kialakulása, a terrorizmus éledése és a társadalom véges megosztása. Mellékszálként a honos kultúra hanyatlása. Ezek után olyan rohadt sokat nem kellett a nemleges válaszon töprengeni.
noMores
2017. augusztus 07. 00:01
Roppant eroszakos. Tomeg. Csak nem egy fideszes seggnyaloportallal van dolgunk?
Morpheus
2017. augusztus 06. 23:18
Nem réges régen szúrt el valaki valamit.Lehet sok történelmi hiba lett elkövetve a térségben, de ne hagyjuk figyelmen kívűl hogy mi lesz a legnagyobb megindulás valós oka.Az pedig nem lesz más mint a vízhiány,az egyre elviselhetetlenebb időjárási viszonyok, aszályok,éhínség.Még Áder is tisztában van vele hogy a Szíriai polgárháború egyik kiváltó oka az azt megelőző években a térséget súlytó aszály.Ezek pedig mind a globális felmelegedés következményei , amiről mindannyian tehetünk , nem lehet a migrációs válságot másra kenni ez igenis közös felelősség.A fogyasztói társadalkm genis a kevésbé fejlett országok kizsákmányolásán alapszik és ennek mi kiélvezzük minden előnyét.Itt igenis jobb az élet mint máshol , nap mint nap rengeteg ivóvizet pazarolunk el ami máshol nagyon nagy luxus lenne. Ez nem szolidaritási kérdés , ez arról szól vállaljuk e a felelősséget a mindennapi pazarló életmódunkért.Lehet hogy nincs kolbászból a kerítés , de ha megtehetjük hogy ételt dobunk ki akkor tudatosulljon bennünk hogy ez egy éhező országból nézve olyan mintha abból lenne.
C.Dömötör
2017. augusztus 06. 15:09
Az ember azokhoz húz akikhez tartozik. Valamikor olvastam, hogy amikor a ,,Majmok bolygója" (1968) c. filmet forgatták, valaki a stábból észrevette, hogy a csoportok együtt maradtak a forgatási szünetekben is. Tehát a csimpánzok a csimpánzokkal, az orangutánok az orangutánokkal, a gorillák a gorillákkal, az emberek az emberekkel. Mindezt ösztönönösen, úgy, hogy nem is vették észre. Erről beszélt Muhammad Ali is a híres BBC interjúban, helyére téve a liberális riportert. https://www.youtube.com/watch?v=S1Y693cSF7E Most azt próbálják eladni, hogy milyen nagyszerű is ez a keveredés. Hát nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!