Szentként a médiában és Auschwitzban

2017. augusztus 14. 14:17

Igazi misszióját a haláltábor falai között teljesítette be. Krisztushoz hasonlóan vállalta a halált másért, másokért.

2017. augusztus 14. 14:17
Bese Gergő
777

„Július végén a 14-es blokkból, ahol Páter Maximilián is élt, egy fogolynak sikerült megszöknie. Megtorlásul a tábor parancsnoka, Karl Fritsch a blokkból tíz foglyot éhhalálra ítélt. Amikor fölolvasták a tíz nevet, egyikük, Franciszek Gajowniczek felzokogott: ha meghal, felesége és két gyermeke teljesen egyedül marad. Amikor ezt Maximilián páter meghallotta, jelentkezett a táborparancsnoknál azzal a kéréssel, hogy magára vállalhassa a családapa helyett a halált. A parancsnok teljesítette kérését.

Itt teljesedik be Kolbe atya életében a Szentírás egyik fontos mondata:

»Senki sem szeret jobban, mint az, aki életét adja barátaiért.«

A tíz halálraítéltet a 13-as blokk sötétzárkájába vezették. A zárkából mindvégig imádság és ének hallatszott, amelyet Maximilián vezetett. Bensőséges imádsággal búcsúztatott minden halottat, akiket naponta a zárkából elszállítottak. Nagyboldogasszony vigíliájának estéjén a tábori hóhér ölte meg egy fenol-injekcióval. Pater Maximilian megmaradt embernek, megmaradt kereszténynek a legnagyobb borzalmak közepette is. Igazi misszióját a haláltábor falai között teljesítette be. Krisztushoz hasonlóan vállalta a halált másért, másokért.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. augusztus 14. 18:08
Nem ez a megmentett faszi verte agyon Jerzy Popieluszko atyát? Mert ez lenne egy igazi balmenetes csavar a történetben.
Peter8811
2017. augusztus 14. 18:04
És hogy ment az ilyen halálra éheztetés, Bokros nyugdíjat kaptak és másnapra megfagytak?
Peter8811
2017. augusztus 14. 17:50
Nincs itt mese itt a Bese.
sersem4
2017. augusztus 14. 16:21
Persze az óda nem szól arról, hogy a megmentett lélek aztán gyilkos kommunista ÁVH-s lett, és több ezer lengyel életét tette pokollá......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!