Racionálisan az LMBT-házasságról

2017. július 06. 13:03

A Racionalista Párt álláspontja szerint az emberi élet többről szól, mint a puszta túlélés, és a civilizációnk jövője nem csak a születendő gyerekek számán múlik.

2017. július 06. 13:03
Tomanovics Gergely
Racionalista Párt

„A hagyományos családmodell mellet általában ugyanazt a 4 érvet szokták felhozni, vegyük sorra ezeket.

1: Biztosítja, hogy gyerekek szülessenek, és biztonságban nőjenek fel.

Ennek kicsit ellentmondanak a családon belüli erőszakkal kapcsolatos statisztikák, valamint a válások száma. Egyébként is: az ember nem állat, hogy csak a puszta lét- és fajfenntartás szempontjai alapján élje az életét. Ilyen alapon nem csak a hagyományostól eltérő családokat kellene üldözni, hanem például az éttermeket is, hiszen a puszta élvezeten kívül mi haszna van annak, hogy ízletes fogásokat fogyasztunk? Táplálkozni és fajt fenntartani nyers hússal is lehet, teljesen fölösleges időtöltés a főzés, lehetne helyette mondjuk szülni is. Ugyanez igaz mindenre, ami nem szolgálja közvetlenül a faj fennmaradását: a kultúra, a művészet és a szórakozás is mind fölösleges, tessék szépen mozi és színház helyett is szülni. A Racionalista Párt álláspontja szerint az emberi élet többről szól, mint a puszta túlélés, és a civilizációnk jövője nem csak a születendő gyerekek számán múlik (gondolj csak azokra az űrhajósokra és más kutatókra, akiknek gyerek híján nincs vesztenivalójuk, ezért kockázatos küldetéseket is bevállalnak azért, hogy az emberiség tudását bővítsék, ezáltal a világot egy kicsivel jobb hellyé tegyék)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2017. július 16. 21:27
Hogy te mekkora bunkó vagy, tomanovics? Te mi a fenéért élsz?
Hunyadi Mátyás
2017. július 11. 15:21
Az LMBTQ házasság csupán arra jó, hogy az amúgy is tragikus válási statisztikákat végleg belehajtsa a nagy fekete lyukba.
hakos
2017. július 09. 19:24
Micsoda irracionális hablaty... Méghogy racionális párt :)))))
Szőke Ciklon
2017. július 09. 18:18
Még szerencse, hogy nem néhány száz évvel korábban születtek ilyen alakok. Már nem lenne emberiség, csak állatok, ahogy mondja a tudós cikkíró, amelyek csak a puszta lét- és fajfenntartás szempontjai alapján élik az életet. Én abban értek egyet ezzel az alakkal, hogy az ilyenek, mint ő, ne is szaporodjanak! Kár, hogy az apja nem ezt az elvet vallotta!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!