Vakság és balsors

2017. július 30. 16:42

Aki még foglalkozik közügyekkel Kelet-Európában, jól teszi, ha tudomásul veszi: magunkra maradtunk.

2017. július 30. 16:42
Tamás Gáspár Miklós
Magyar Nemzet

„Amit nálunk nyugatbarát liberálisok, szociáldemokraták, nyugatos konzervatívok, jogvédők és régimódi »haladók« Európának hisznek, megszűnt vagy megszűnőben van. Mi, kelet-európaiak szüntettük meg, és nem tudni, hogy ez elkerülhetetlen volt-e vagy sem; én legalábbis ebben bizonytalan vagyok.

Mindenesetre evvel kell számolnunk ezentúl. A jelenlegi magyar kormány harca »Brüsszellel« lassacskán fölöslegessé válik; már nem nagyon várnak tőlünk semmit, túl a gazdasági haszonszerzésen, amelyhez »szövetkezett, egységes Európára« (a korábbi fogalmak szerint) nincs nagy szükség. Nyugatról nézve Kelet-Európa mindig elmaradott volt, antidemokratikus és civilizálatlan, no meg szegény. Kár, hogy a kelet-európaiak ezen láthatólag nemigen akarnak változtatni – noha a szegénység terhükre van –, no meg gyűlölnek bennünket, Isten tudja, miért (gondolják a nyugati fővárosokban), hát jó, bíbelődjünk mással, van gondunk magunknak is elég, őnélkülük is.

Aki még foglalkozik közügyekkel Kelet-Európában, jól teszi, ha tudomásul veszi: magunkra maradtunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2017. július 31. 11:43
Undorító írás, ami jól jellemzi az íróját.
szancso
2017. július 31. 04:42
A lányom baráti társaságából négyen jöttek el a vizes vb-re, Bp-re. Alig akarták elhinni, hogy az amit tapasztaltak, köszönő viszonyban sincs a német médiában állandósult negativ információkkal. Nem vonultak barna inges, bakancsos "seregek" a bp-i utcákon, nem botlottak állandóan burkás, kendős nőkbe, élvezték az éjszakai életet és nem féltek sétálni a városban. Nem győzik magasztalni a vb magasszintű rendezését és a magyarok vendéglátását. Azt gondolom, ez nem csak az ő megváltozott véleményük a magyarokról.
noMores
2017. július 31. 02:25
Amíg lehet teli pofával brüsszelezni, addig nincs baj: a proliknak van mit enni... Ki a szart érdekel, hogy közben megszűnt a kormányzás, és a kedves fidesz csak a demokrácia kiiktatásával van elfoglalva, a kormányzást gyakorlatilag abbahagyták? Oktatás? Egészszégügy? MUAHAH! VizesVB aranyáron, na, az igen! Felcsúti kisvasút 8.5milliárd? Mégjobb!
áfonya
2017. július 31. 01:51
" magunkra maradtunk.” Inkább maradjunk magunkra mint a tőkések által kiválogatott azt betolakodó csürhét mely élősködni nem dolgozni jöttek beilleszkedni nem akarnak ,gyilkolnak erőszakosak agresszívak nyakunkba akasztják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!