Útelágazásnál: Európa 2017

2017. július 07. 18:01

Gyűlöletbombákkal támadják a hitünket, értékrendünk ellen pedig frontális támadást indítottak. Célkeresztjükben a nemzetállamok és a kereszténység állnak.

2017. július 07. 18:01
Schmidt Mária
Látószög blog

„Az intellektuális terrorizmus eluralja a mindennapjainkat. Nem kíméli életünk egyetlen területét sem. Gyűlöletbombákkal támadják a hitünket, értékrendünk ellen pedig frontális támadást indítottak. Célkeresztjükben a nemzetállamok és a kereszténység állnak. Nyugaton több helyen is megszüntették a történelem tanítását, amivel már generációkat tettek gyökértelenné és nemzetietlenné. Nemzeti identitás helyett csoportidentitásokat kínálnak fel, amivel széttördelik az összetartozás, az egy nemzethez, egy közösséghez tartozás érzését. El akarják venni a nyelvünket, hogy ne legyen alkalmas a valóság, a tapasztalatok leírására.

Korlátozzák a szólásszabadságunkat, mesterséges nemeket vezetnek be és büntetőtörvényekkel kényszerítik ki az alkalmazásukat, (lásd 2017. 06.24 Kanada), nemi meghatározás nélkül akarják felnevelni a következő generációt. A közösségeink által elismert tekintélyeket lerombolják, hogy a nemzeti múltból ne maradjon semmi, ami kapaszkodót, büszkeséget jelenthet a felnövekvő generációk számára. Az angolszász világban szobordöntögetési és átnevezési hullám söpör végig, az egyetemekről eltűnt a vita, a szabad gondolkodás, akárcsak errefelé, a kommunista hatalomátvétel daliás időszakában, a múlt század derekán. Mindez egyre súlyosabbá teszi azt az orientációs válságot, amit előidéztek.

Az embereket megfosztják tradícióiktól, gyökereiktől, hitüktől, értékrendjüktől, hogy alkalmassá tegyék őket a haladók által eltervezett szép új világ kevert etnikumú, teljesen atomizált fogyasztási alanyainak szerepére. Ezt a receptet jól ismerjük, mert a fent felsoroltakhoz hasonló utópikus projektet egyszer már kipróbáltattak velünk. Kudarcba fulladt, amiből a mai utópisták azt a tanulságot vonták le, hogy sokkal áttételesebben és manipulatívabban kell eljárniuk. De céljaik és módszereik ugyanolyanok, az egyetlen különbség az, hogy ők nem a proletariátusra, hanem az emberi jogokra hivatkoznak. Amiket univerzálisnak akarnak láttatni, azt úgy értelmezik, hogy mindenkinek mindenhez joga van, kivéve, ha az a jog a haladás ellen hat, mert annak természetesen jogvesztés és súlyos büntetés a következménye. A kultúrharc fókuszában a huszadik század megvívott csatái mellé újabb frontok is bekerültek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2017. július 09. 20:37
Mariska,nézzél már egyszer tükörbe...
antioxi
2017. július 09. 15:06
Nagyon jó tudni a konzervatív érzületű embereknek, hogy van egy nagy tudású történészük: Schmidt Mária! ps: Isten tartsa meg Őt!
maniac13
2017. július 09. 11:09
Elég elszomorító, ami itt kommentelés címén zajlik. Ahelyett - tiszetelet a kivételnek -, hogy a cikk állításaival szállnánk vitába, elkezdünk itt "kancsalmarizni", "fideszbérencezni", a szerző fiát belekeverve "buzizni", aztán - minta legalábbis mi döntenénk ezt el - kétségbe vonjuk a történészi mivoltát azért, mert volt már, hogy tévedett, meg azért, mert ideológiailag tartozik valahová. Ez szánalmas. Gyalázkodni mindenki tud, (érdemben) vitatkozni annál kevesebben. Pedig az írás nagyon is valós problémákra mutat rá; lehet, hogy nincs mindenben igaza, de talán arra kellene rámutatni, nem pedig primitív módon megbélyegezni. Pedig ez olyan téma, amelyrők éppen helye lehetne értelmes vitáknak is. Sajnálom.
peterd127
2017. július 08. 17:46
hogy gyülekeznek a libsi trollok :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!