Politika és technokrácia

2017. július 28. 10:03

Technokrata kormányában föderalisták zsibonganak, akik több Európát és kevesebb nemzeti Franciaországot akarnak.

2017. július 28. 10:03
S. Király Béla
Magyar Nemzet

„Furcsa jelenség ez a szuverén, egyben teljhatalmú elnök! Bevándorlópárti, mint Merkel. Technokrata kormányában föderalisták zsibonganak, akik több Európát és kevesebb nemzeti Franciaországot akarnak. A liberálisok üdvözlik, mert nagyobb piacot és ahhoz simuló törvénykezést szorgalmaz. Ő is fölmondatja az »emberi jogok« katekizmusát, és ebben Hollande művének folytatója. Ideális alany a multikulturalizmus hívei és haszonélvezői számára is. Egyetemes bazárjában jól lehet majd alkudozni, nem lesz semmilyen ellenállás. Hacsak az utcán nem.

Ortega y Gasset annak idején a tömegek lázadásától féltette a nyugati kultúra civilizációs alapjait. Ma a metropoliszok által kitenyésztett elitektől kell félteni ugyanezt. Azoktól, akik nem ismernek mást, mint a pénzt, az érvényesülést és a vele járó gyökértelen, nomád életformát. A normákba a kisember kapaszkodik, a becsületre való hivatkozás a vesztesek kiváltsága. Félre tehát a politikusokkal – oktatott engem még áprilisban több francia ismerősöm –, éljenek a technokraták, a szakértők, akik tudományos alapon vezetik ki a bajból a válságban szenvedő franciákat!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2017. július 31. 15:24
"a nyugati kultúra civilizációs alapjait ma a metropoliszok által kitenyésztett elitektől kell félteni. Azoktól, akik nem ismernek mást, mint a pénzt, az érvényesülést és a vele járó gyökértelen, nomád életformát. A normákba a kisember kapaszkodik, a becsületre való hivatkozás a vesztesek kiváltsága. " "a metropoliszok által kitenyésztett elitek" nem ismerik a négy égtájat, hogy azok egyáltalán mit jelentenek, sem a négy évszakot. Az ő szellemi képernyőjükön nagyjából három szó villódzik, folyamatosan. Egyed - a legjobbat. Igyad - a legjobbat. B.sszad - a legjobbat. Mára ennyi maradt a szab., egyenl., testvériség "szent" eszményéből. Ennyi a New York-i Szabadságszobor - nálam "világ kurvája" áramvonalasított liberális csúcsteljesítménye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!