A gyűlölet ökumenizmusa? - Az evangéliumi fundamentalizmus és a katolikus integralizmus szövetsége

2017. július 21. 20:34

Az sem mindegy, hogy ki a világ legerősebb államának elnöke. Hála Istennek és a „gyűlölet ökumenizmusának”, nem Hillary Clinton.

2017. július 21. 20:34

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a szeretet, kegyelem és a béke nem választható el az igazságtól. 

Kétszínű módon Spadaro és Figueroa éppen azokat a csoportotokat démonizálja, amelyeket mások gyűlöletével vádol. Megbélyegzi a politikai befolyásszerzésre törekvő protestáns és katolikus közösségeket, miközben támadásával a nemzetközi baloldal malmára hajtja a vizet. Vajon mióta bűn az emberi természetért és a krisztusi igazságért harcolni? Ahogy Charles J. Chaput érsek írja: »Azok a csoportok, amelyek a szabad vallásgyakorlásért harcolnak a bíróságokon, a jogalkotásban és a közszférában nem gyűlölködők, hanem hősök.«

A szerzőpáros azt a tényt sem veszi figyelembe, hogy az állami törvénynek tanító funkciója van. Nem mindegy, hogy meg lehet-e büntetlenül gyilkolni egy magzatot. Nem mindegy, hogy mit nevez az Alaptörvény házasságnak. Az sem közömbös, hogy mit tanítanak az iskolákban.

És az sem mindegy, hogy ki a világ legerősebb államának elnöke. Hála Istennek és a »gyűlölet ökumenizmusának«, nem Hillary Clinton.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patterson
2017. július 22. 00:13
A manicheizmus NEM dualista vallás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!