Illiberális rokon lelkek

2017. július 03. 07:32

A magyar kormányfő mostanában furcsán választ barátokat.

2017. július 03. 07:32
László Dávid
Magyar Nemzet

„Egyébként sincs okunk haragudni egymásra. Másutt még évszázadok sem kellenek, hogy gyilkos ellenségekből kebelbarátok váljanak, gondoljunk csak a francia–német tandemre vagy a japán–amerikai szövetségre! Hol van már az a százötven éves megszállás, Zrínyi Miklós, Hunyadi János meg Dobó István? Ma már a fél ország Szulejmánért izgul a tévében, a kormányfő szerint Törökország Európa védelmezője, a törökök szemében meg eddig is kedves testvérnép voltunk. Sőt, talán olykor a magyarok egy jelentős része is közelebbinek érzi magához a törököket, mint egy angolt vagy egy franciát. A történelem gazdasági kérdésekben amúgy is rossz tanácsadó. Az osztrákokkal, németekkel vagy hollandokkal ellentétben mi nem vagyunk abban a helyzetben, hogy visszautasítsuk Törökország barátságát. (...)

És a magyar kormányfő mostanában furcsán választ barátokat. Májusban egy pekingi konferencián Vlagyimir Putyin orosz, Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök és Recep Tayyip Erdogan mellett pózolt mosolyogva, miközben az unióban már szinte csak a lengyelek állnak szívesen mellé a csoportképen. Talán Helmut Kohl szombati temetésén még eszébe jutott, ki az igazi példakép.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2017. július 03. 18:21
Szép is lenne, ha az országok vezetői csak barátaikkal találkoznának. Szerzőnk négyéves szinten gondolkodik.
Mich
2017. július 03. 12:20
A magyar nácik rokon lelkeiről szeretnék olvasni! G.Lali, Kis Simicska... ki még?! Gyurcsány, Botka, Juhász, Soros-bérencek, általában a libsibolsik...?
Kanóc
2017. július 03. 10:04
MN=Népszava
ZSOLT-2010
2017. július 03. 09:36
Aztán mitől rosszabb egy keleti rendszer a neoliberális nyugatnál, he?Mert a neoliberalizmus hozza a szabadságot, kis hülye "konzervatívoknak"?Milyen szabadságot adott ez a neoliberalizmus?Magyarország teljesen ki lett fosztva 1990 és 2010 között.Kulturálisan is lezüllött.És akkor egy hülye álkonzervatív cseléd szánalmasan hízeleg azoknak, akiknek a nyomort köszönhetjük.Kis szemét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!