Timmermans küldetéstudata

2017. július 18. 20:08

Tényleg ezt a hangnemet akarjuk az Európai Unió nyelvévé tenni?

2017. július 18. 20:08
Bunford Gerda
Mozgástér

„Szégyenletes, hogy Timmermans annak az országnak a külügyminisztériumában dolgozott, amelyikről a Hágai Bíróság nemrég világosan kimondta: részben felelőssé tehető a srebrenicai mészárlásért. A 1995-ben bekövetkezett, népírtásnak minősülő vérengzésben közel tízezer embert gyilkoltak le.

A mészárlás idején Timmermans már nem is a holland, hanem az európai külpolitikában tevékenykedett, amely, finoman szólva, szintén nem állt a helyzet magaslatán a boszniai háború kapcsán. A holland politikus 1994 márciusában az Unió külügyi biztosának asszisztense, majd 1995 márciusában az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) nemzeti kisebbségi főbiztosának személyes tanácsadója és titkára lett. Röviden és tömören, Timmermans végigjárta azokat a holland és uniós intézményeket, amelyek tehetetlenül asszisztáltak a huszadik század egyik legvéresebb konfliktusához.

Szomorú, hogy mindezek után még nyomát sem találjuk annak, hogy Timmermans sajnálatát fejezte volna ki a történtek miatt, vagy legalább kritikával illette volna az akkori holland és uniós külpolitikát. Néhány héttel ezelőtt pedig kijelentette, hogy nyugat-európai szemszögből a muszlim bevándorlók és a magyarok egyformán idegenek, korábban pedig antiszemitizmussal vádolta Orbánt Viktort.

Tényleg ezt a hangnemet akarjuk az Európai Unió nyelvévé tenni?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bástyaelvtárs
2017. július 20. 16:45
Kedves Gerda, Tényleg azzal akarod hitelteleníteni Timmermanns-t hogy tízezred magával részese volt annak a gépezetnek amelyik rossz módon kezelte a szerbiai háború vérengzését? Én nem timmermans nyelvezete miatt aggódék a helyedben hanem sokkal inkább bayer Zsolt primitív vulgáris nyelvezete miatt ami közvetíti a kormány félelemre és gyűlöletre épülő kommunikációját. Amikor azt sulykolja a maga ordas stílusában, hogy Mo-ra ne jöjjön migráns akkor nemcsak hazudik - mivel nincs MO-on "migránsveszély" - hanem terjeszti is a közbeszédnek ezt a lealjasító butító szintjét.
Zokni
2017. július 19. 08:27
T. Szerző! "A holland politikus 1994 márciusában az Unió külügyi biztosának asszisztense" - írja, miután az egész holland külügyminisztériumot bűnrészesnek ítéli a szerb tömegmészárlásban, - a portástól, a miniszterig. Vagyis NEM ott dolgozott. És az EU-ban - ami szintén nagyon felelős - is mint titkár működött. (Azt hívják elegánsan asszisztensnek...) Egy irodalmi idézet jut eszembe: "Vad, viharos éjszaka dühöngött Skócia nyugati partjai fölött. Ezen történetünk szempontjából ugyan ennek különösebb jelentősége nincsen, miután történetünk nem Skócia nyugati partjain játszódik, hanem Írország keleti partjain. De azért ott is elég rossz idő volt...." (Stephen Leacock: Gertrud, a nevelőnő ford.: Karinthy Frigyes)
dream killer
2017. július 19. 07:41
Gerdus, te nyalsz, holott szopnod kellene........
írmag
2017. július 18. 22:58
A kommunista eszmeiség - a reformkommunistákkal együtt - ellenében szerveződő magyar jobboldalt az Európai Unió miért is próbálja a holokauszt és a fasizmus nyilvánvalóan hazug vádjával megbélyegezni és akaratunk ellenére átpolikázni? „Szerencsésebb” lenne számukra az ártatlan Szovjetunió kebelén is céltudatosan eszmeisedett - az ocsmány privatizációval vastagra hizlalt - „baloldal”? Lehet gondolkodni az uniós tagságunkon így a jelenlegi fennkölt identitású vezetősége ellenében! Hajrá, a saját érdekeit képviselő Magyarország!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!