Alázásalapú társadalom

2017. július 12. 15:53

Egyvalamire azért jó volna, ha végre valaki figyelmeztetné az „oktatáspolitikusainkat”. A folyton megalázott gyerekből nem lesz produktív felnőtt.

2017. július 12. 15:53
Bősz Anett
168 Óra

„A szakma szerint az volna kívánatos, ha a gyerekek fejlesztését mindig szakszerűen ellátnák, s nem a lécet engednék lejjebb számukra az iskola szolgáltatásainak elégtelensége miatt. Ebben az esetben ugyanis, elhagyván a »védett zónát«, olyan kihívások jöhetnek velük szembe, amelyekre nem készültek fel, és talán a későbbiekben épp emiatt buknak el. Az új szabályozás a jelenlegi iskolarendszeren belül valódi méreg, amely még inkább megalázza a normálisnak címkézettől eltérő gyerekeket, noha az alapból »normális« társakkal sem bánik kesztyűs kézzel a rendszer. Ha egy gyerek gondolkodik a megoldáson, és más következtetésre jut, mint amely a megoldókulcsban található, máris földbe döngölik.

Az eredmény a folyton fáradt, boldogtalan, túlterhelt és összetört gyerek. A Taigetosz-törvényre most mindenki felkapta a fejét, mert ez nyilvánvaló jele annak, hogy a rendszerben egyfelől nagyfokú szakemberhiány létezik – mi mással magyaráznánk a gyógypedagógiai feladatok ellátására feljogosított, nem gyógypedagógusok csoportját? –, másfelől pedig ismét az emberi méltóságot figyelmen kívül hagyó szabályozással kívánják egyszerűbbé tenni a rendszer irányítóinak dolgát. »Aki nem tud a többiekkel egyszerre megtanulni olvasni, az hülye – esetleg lusta.« Így mennek itt a dolgok.

Egyvalamire azért jó volna, ha végre valaki figyelmeztetné az »oktatáspolitikusainkat«. A folyton megalázott gyerekből nem lesz produktív felnőtt. Összetört, önmagában és környezetében nem bízó ember válik belőle, aki kész arra, hogy a következő generációkkal megismételje azt a bánásmódot, amelyben őt részesítették. Ez a biztos társadalmi kudarc receptje.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szavaztam
2017. július 13. 12:38
mellebeszeles....vagy inkabb propaganda 'megoldókulcs' csak a realtudomanyokban van es ott az eredmeny nem velemeny kerdese...
Peter8811
2017. július 13. 09:32
Nem ad igazat Anettnek a Net, Ezért igazán lett bősz Anett.
annamanna
2017. július 13. 02:20
Péld 22,15 A gyermek elméjéhez köttetett a bolondság; de a fenyítés vesszeje messze elűzi ő tőle azt.
Bástyaelvtárs
2017. július 12. 22:17
Sokadik alkalommal értek veletek egyet , Anett. A kreativitás és kritikai szellem üldözendő ebben a rezsimben. Aki a "normális"-tól eltér azt büntetni kell, megbélyegezni. A kritikus az csupán "visszapofázós", a kreatív pedig "mellébeszélő hablatyolós" A skandinávok éppen a liberális oktatáspolitikával tudtak előrelépni a tudás alapú 21. századi társadalom felé. Mi vályogvetőket képzünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!