A bolondok bosszúja

2017. július 28. 11:30

Európa nem volt számukra vágyott, csodás, mennyország, a gazdagok és szépek földje, amire csak áhítattal lehet tekintetni.

2017. július 28. 11:30
Aristo
Pesti Srácok

„A szigetlakók – már a világosabb színűek – amúgy sohasem tartották magukat európainak. (A fekák meg aztán végképp.) Így aztán nem is tűnt számukra oly ijesztő alternatívának annak elhagyása. Már ha Európa megegyezik a német negyedik birodalommal és egy csomó notórius, ütődött, bürokratával. Ellentétben k-Európa szerencsétlen sorsú népeivel, számukra nem volt mitikus, elérendő cél az »európaiság«. Európa nem volt számukra vágyott, csodás, mennyország, a gazdagok és szépek földje, amire csak áhítattal lehet tekintetni. Őket nem oktatta saját européer értelmisége arról, hogy elmaradott, nyamvadt, mucsai senkik, akik nem érnek fel Európa nagyszerűségéhez. A belépésük az EU-ba el is húzódott 1973-ig.

Churchill a háború után azt mondta: »Elsődleges célunk a Brit Nemzetközösség és a Birodalom megmaradt részeinek egysége és konszolidálása. A második az angolul beszélő világ testvéri szövetsége; és a harmadik, az Egyesült Európa, amelynek elkülönült, de szorosan és különlegesen együttműködő szövetségesei és barátai vagyunk.«

A britek a belépés után is annak látták a kontinensen alakuló fura konglomerátumot, ami: jókora piactérnek, ahol gátlástalan alkuszok vitatkoznak a filléreken is, folyamatosan kétségbe vonják egymás becsületét, miközben magukat a legnemesebb ügyek bajnokának állítják. A szédülten kavargó tömegben pedig zsebmetszők, kurvák és sarlatánok lesnek áldozatokra. Így hát a kilépés is pusztán pénzügyi kategóriák kérdése lett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szekula
2017. július 30. 07:06
Ez a szarisztó-féle buta halandzsa oly fárasztóan unalmas és üres.
kulalak
2017. július 28. 21:49
Az Európai Gazdasági Közösség olyan volt amilyen, de működött, békét adott. Az EU nem. Tessék föloszlatni az EP-t és meghagyni az eurót a németeknek.
nagykutya
2017. július 28. 17:41
Mielőtt beléptek volna az EU-ban, próbáltak leszabotálni az EU-t. 1959-ben a britek alapították a " European Free Trade Association"-t (úgy is volt ismerve mint a "külső 7"), aminek célja volt aláásni az akkori EU-t. A hét országból álló szervezet csődbe ment, végül is a 7 ország belépet az EU-ba. A britek mindig is Európa ellenségei, mindig közép Európa lerombolásán dolgoznak. Most is.
balbako_
2017. július 28. 15:46
Volt egy Európa álom Kohl, Schumann álma, ahol független államok önkéntes gazdasági közösségeként a világversenyben megszorongathattuk volna Amerikát. És lett egy a világ szemetének kukája, ahol a termékeket pofátlanul ugyanazon gyártó ugyanazon névvel, de silányabb minőségben forgalmazhatja a túlfizetett EU biztosok bamba bámulása mellett. Egy eszement amerikai milliárdos vigyázzba állíthatja az egész EU vezérkart csak azért, hogy gyilkos tervét végrehajthassa. Ennek a földrésznek nincs kultúrája immár, nincs gazdasága, nincs életereje sem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!