Trump belpolitikája

2017. június 03. 09:27

Ami a világnak négy évvel kevesebb, az lehet, hogy az amerikai elnöknek négy évvel többet jelent.

2017. június 03. 09:27
Zord Gábor László
Magyar Nemzet

„Miközben zajlanak ezek a csatározások a tengerentúli belpolitikai színtéren, az Egyesült Államok nagyhatalmi státusa újabb veszteségeket kénytelen elkönyvelni. Vagy legalábbis az a szerep, amelyet az elmúlt negyedszázadban a globalizáció élharcosaként vindikált magának, megint halványodott egy kicsit. Hogy a környezettudatosság kérdésében nem ők fogják maguk után húzni a világot – ami persze a második legnagyobb szén-dioxid-kibocsátóként eddig is illuzórikus volt –, az biztos. S ha az információtechnológia példáját vesszük alapul, az is lehet, hogy nem a kormányoké, hanem a piacé lesz a végső szó ezen a téren: ha az úgynevezett zöldtechnikák valóban versenyképessé válnak, nem állásvesztéssel, hanem állásteremtéssel lesznek összefüggésbe hozhatók, még az is lehet, hogy Trump ezzel kampányol 2020-ban. Ami a világnak négy évvel kevesebb, az lehet, hogy az amerikai elnöknek négy évvel többet jelent. Ha eljut odáig.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2017. június 03. 11:51
G.csicska...
Öreg
2017. június 03. 10:25
Ez sem olvasta Roger Scrutont!
zakar zoltán béla
2017. június 03. 09:54
"MN"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!