Az igazságos választási rendszerről

2017. június 07. 21:38

Mi is volna az az vágyott igazságosság választási rendszerileg? Az igazságosság azt jelenti az univerzum eme szegletében, hogy mindenki azt kapja, amit megérdemel.

2017. június 07. 21:38
Piréz Róbert
Tutiblog

„Van viszont egy apró kis bökkenő, amit csak nem tudunk megkerülni: mi is volna az az vágyott igazságosság választási rendszerileg? Az igazságosság azt jelenti az univerzum eme szegletében, hogy mindenki azt kapja, amit megérdemel. Tehát egy igazságos választási rendszerben nulla szavazatokkal a háta mögött küszködhetne a túlélésért mondjuk a Demokratikus Koalíció, még Gyuriferi se szavazna magára, Klára asszony pedig egyenesen faszt rajzolna az ura neve mellé a szavazólapon. Vagy odaszaratná Totókutyát. Valószínűleg nem erre gondoltak. De akkor mire?

A méltányosság lehet az a szó, amit kerestek, de nem találtak, hiába ők önképük szerint a legműveltebbek, legokosabbak, legszakértőbbek kerek e világon. Szóval egy méltányosabb választási rendszert kér az ellenzék, amiben győzhetnek. Ez tulajdonképpen elfogadható kérés, hiszen a Fidesz nagyvonalúságában reménykedni a Fidesz leváltása érdekében teljesen logikus a Bitó szalontól a Jobbik táltosklubján át a Jobbik kutyasimogatójáig terjedő gondolatkörben. De itt megint beúszik a képbe egy Zeppelin-méretű gondhalmaz, ami sajnos a legjobb szándék ellenére is megköti a Fidesz kezét: méltányolható az ellenzék eme kérése?

Sajnos nem, és azért nem, mert elkúrták.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2017. június 08. 17:40
Még a Zagya-Gyulyás videóról jutott eszembe, de ők egymással meg tudnának egyezni abban, hogy milyen az "igazságos" rendszer ? Csak azért mert a balosok bele vannak szerelmesedve a küszöb nélküli, tisztán listás rendszerbe, a Jobbik meg mindezidáig a kizárólag visszahívható egyéni képviselőkből álló parlamentet tartotta üdvözítőnek ... Ki változtatott ? Csak nem a Jobbik feküdt már megint le a Balliknak ?
kispufi
2017. június 08. 10:11
Végül is tényleg, ez teljesen kézenfekvő ellenérv, de a Tutiblogé az első kimondás dicsősége: ha igazságos választási rendszerről beszélünk, akkor vajon a Jávor Benedek- meg Fodor Gábor-féle hazátlan megélhetési söpredékek brüsszeli meg parlamenti jelenlétét miféle közakarat támasztja alá?
lavor
2017. június 08. 09:51
Jelenleg nem létezik olyan ismert választási rendszer sehol a világon, ahol a "libsik" (bolsevikok, kulturmarxisták) 2018-ban győzni tudnának, ezzel ők is tisztában vannak, de mindenképp kell valami ürügy, amivel utcára lehet vinni az embereket, hátha kitör egy olyan balhé, amivel egy Ukrajnában látott válság, de legalább egy Macedóniához hasonló állapot alakuljon ki. Nincs aljasabb létforma a bolsevikoknál.
noMores
2017. június 08. 08:39
Semmiképpen sem az, hogy kubatov által felbérelt diákhadsereg végigjár minden egyes házat, lakást, feltérképezi a pártpreferenciákat, majd ez alapján piszkálják a törvényben a választási körzetek határait utca szintre lebontva. Ezt nevezhetjük választási csalásnak, hisz a fidesz enélkül kevesebb mandátumhoz jutott volna. A leghülyébb fideszes is belátja, hogy budapest választási térképét saját magukra rajzolták újra. Csak hát a fideszes leszarja ezt, ugyanis őt nem érdekli a demokrácia, Bástya elvtárs a szerelme, mert egy igazi kis kádárista proli szegény:(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!