Önvédelem

2017. június 16. 08:44

Az életben mindenkire kemény küzdelmek várnak, aki szerint erre nem szabad felkészíteni a fiatalokat, hanem tizennyolc éves korukig rózsaszínű burokban kell nevelni őket, az vagy ostobán naiv, vagy tudatosan rombol.

2017. június 16. 08:44
Korompay Csilla
Magyar Hírlap

„Militarizálni akarja a gyerekeket a kormány – így szól a legújabb hisztériaszlogen, amelynek alapja annyi, hogy a jövőben kerettantervi lehetőséget kapnának az iskolák a dzsúdó és a sportlövészet beemelésére a mindennapos testnevelésbe. Még egyszer: kerettantervi lehetőségről van szó. Tehát ha egy iskolában van erre igény, továbbá megfelelő hely, eszköz és oktató, akkor a diákok – természetesen szüleik hozzájárulásával – választhatnák a dzsúdót vagy a lövészetet a hagyományos testnevelésórák egy része helyett. 

Az életben mindenkire kemény küzdelmek várnak, aki szerint erre nem szabad felkészíteni a fiatalokat, hanem tizennyolc éves korukig rózsaszínű burokban kell nevelni őket, az vagy ostobán naiv, vagy tudatosan rombol.

A »militarizálódástól« azok féltik leginkább a gyerekeket, akik amúgy a szabadságjogokra hivatkozva nem tiltanának nekik semmit, a világháló istenítetten liberális világát pláne nem. Pedig ha van igazán veszélyes hely a gyerekek számára, az az internet, ahol aljas és arctalan, esetleg összehangolt támadásoknak vannak kitéve, olyan mocskos, gonosz és kegyetlen verbális agressziónak, amely ellen nem tudnak védekezni, s ami könnyen összeroppanthatja fejlődőben lévő pszichéjüket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pepu
2017. június 16. 20:19
Mindegyiket támogatom. Persze az úszást is. Én 4 évet dzsúdóztam. Önuralomra stb. nevel. Egyszer volt csak szükségem rá, akkor meg igen jól jött. :-) A fiúkat mindig is vonzotta a fegyver. Gyerekkoromban csináltunk is. Sérülés is volt. Ha akkor megismerhettem volna, higgadtabban álltam volna hozzá. Az én korosztályom megúszta a háborút. A most felnövők nem biztos hogy megússzák. De ha csak egy utcai konfliktusban nem szarja össze magát a gyerek, mert tudja hogy mire képes, már megérte.
Morgen
2017. június 16. 11:47
"Pedig ha van igazán veszélyes hely a gyerekek számára, az az internet, ahol aljas és arctalan, esetleg összehangolt támadásoknak vannak kitéve, olyan mocskos, gonosz és kegyetlen verbális agressziónak, amely ellen nem tudnak védekezni, s ami könnyen összeroppanthatja fejlődőben lévő pszichéjüket.” Addig is elvan a gyerek, a papa meg a mama nyomkodhatja a billentyűket, sőt kikupálódhat és lehet belőlük egy -egy tökéletes bértüntető, vagy bértroll. A gyermekből meg egy tökéletes zombi. Huxley!
Pinter68
2017. június 16. 09:50
A lövészet vajon milyen "életbeli kemény küzdelmekre" készíti fel a gyerekeket, azon kívül hogy militáris fegyverbuzit csinál az erre fogékonyakból? Sok cégnél dolgoztam már, de mindenhol a szakmai tapasztalataimra és a tudásomra voltak kíváncsiak, nem pedig arra, hogy eltalálok-e egy konzervdobozt 10 méterről. Idióta sajtószolga!
Kup Lung
2017. június 16. 09:30
A hisztériázók nem ismerik pl. a svájci vagy osztrák hozzáállást a honvédelem kérdésében a középiskolában és az után következő sorkatonai szolgálatban . Úgy akarnak élni mint ők de csak a számukra megfelelő dolgokat csemegézik ki az ottani életből . Na ez így nem megy .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!