A magyar légvár

2017. június 21. 07:09

A végén egyedül maradunk, szövetségben önmagunkkal, és tényleg csak az ingatag gyodára hagyatkozhatunk.

2017. június 21. 07:09
Friss Róbert
Népszava

„A varsói csúcs után Orbán Lengyelországtól átvette a V4 – 2018 júniusáig tartó - elnökségét, közben pedig kiemelten hivatkozott a szövetség összefogására a menekültáradat megállításában. Ez a déli gyodára alapozott, menekülteket nem vagy alig látott országokkal felhúzott magyar légvár állhat szemben egy olyan új Európával, amelyből sem a csehek, sem a szlovákok, de alighanem a lengyelek sem akarnak kimaradni.

Nem gondoljuk, hogy a politikai vakság annyira eluralta a kormányfőt, hogy nem látja ezt a jövőt. A magyar Európa-politika (benne a menekültpolitika) csődjét az ebből a vakságból következő tehetetlenség okozza. Az, hogy a nemzeti szuverenitás feladásának tekint minden közös cselekedetet, mert meg akarja akadályozni a mélyebb uniós integrációt. Ez - megtetézve etikai elfogadhatatlanságával - lehetetlenné teszi, hogy Magyarország része lehessen az új Uniónak, benne egy új menekültpolitikának, amit ő továbbra is nemzetállami alapon, kerítésekkel akar megoldani. A végén egyedül maradunk, szövetségben önmagunkkal, és tényleg csak az ingatag gyodára hagyatkozhatunk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. június 21. 20:44
Friss szarvár.
puszika
2017. június 21. 16:33
Már pedig az ez erő a V4-eknél van firkász! Azért üvöltöztök a Népszavánál! PUSZILD MEG HORVÁTH GÁBORT!! Egyformán ütődöttek vagytok!!
atila68
2017. június 21. 15:02
Róbert! Abban a dimenzióban is olyan meleg a nyár ahonnan írogat?
gyurmandia73
2017. június 21. 10:17
Friss Róbert 2016. április: "A kormányfő tisztában lehet azzal, hogy nem lesz könnyű négymillió embert urnákhoz vinni egy olyan kérdésben, amely – a kötelező kvóta - egyelőre nem létezik, s amelyet csak ő vizionál, mint ördögi lehetőséget, s amely a tömegek szemében homályos alkotmányos kérdést érint..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!