Theresa Maynek befellegzett

2017. június 12. 19:55

Igaza volt Theresa Maynek akkor, amikor a káosz koalíciójával fenyegetőzött.

2017. június 12. 19:55
Földi Bence
Magyar Nemzet

„»Hülye toryk, tory hülyék« – szólhatna ma a Gyalog galopp híres mondata. May elődjéhez, Cameronhoz hasonlóan kockáztatott és belebukott. Mert kétség sem férhet hozzá: Maynek befellegzett. Amikor írom ezeket a sorokat, arról cikkeznek a brit sajtóban, hogy a skót toryk feltételeket szabtak neki, és hogy az északír Demokratikus Unionista Párt sem »ingyen« szeretne segíteni szorongatott helyzetében. Mindenesetre egyezség még nem született a koalícióról. Arról is olvashatunk, hogy Boris Johnson külügyminiszter készül átvenni a hatalmat a Konzervatív Pártban, és hogy Jeremy Corbyn úgy számol, záros határidőn belül ő lesz az Egyesült Királyság miniszterelnöke.

Igaza volt Theresa Maynek akkor, amikor a káosz koalíciójával fenyegetőzött. Ám ezt ő hozza létre, ha összeáll az északír unionistákkal egy ad hoc koalícióra, de abban az esetben is, ha nem sikerül neki, ezért Corbyn próbálkozhat majd. Bárhogy lesz, a britek rosszul járnak: az Európai Unió ezek után gyenge partnerrel kezdheti a brexittárgyalásokat a közeljövőben. Más kérdés, hogy May még mindig jobb egy fokkal, mint a szakállas szélbalos. Mayt legalább már ismerjük. Corbyn azonban veszélyesen kiszámíthatatlan, még ha talán nem is annyira, mint Donald Trump, az elszabadult hajóágyú.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ÁrPi
2017. június 13. 11:52
MAY: I stand with DUP? :-D
balbako_
2017. június 13. 03:03
Kár temetni. Minden esetre a szerző inkább arról ír, mit szeretne nem pedig a tényekről.
A teremburáját
2017. június 13. 01:19
Ezek mind meghülyültek? Corbynnak is szüksége lenne a 326 mandátumhoz az ír unionistákra! De azok vele sohasem fognak összefogni! Tehát, vagy működik a mostani koalició vagy új választás!
zakar zoltán béla
2017. június 12. 21:48
"MN"/Lehet, hogy nektek hamarabb?!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!