Bárándy H. és Péter Ahmed

2017. június 16. 07:16

Nem fogjuk börtönbe zárni a bírót és Bárándy H.-t sem. Csak jelezzük, a jog a legalkalmasabb eszköze a legabszurdabb bűnök elkövetéséhez és ezen bűnök elkendőzéséhez egyaránt.

2017. június 16. 07:16
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Idők

„A törvények szerint az követ el terrorcselekményt, aki erőszakkal akarja rávenni az államot vagy az állam erőszakszerveit arra, hogy megtegyenek vagy ne tegyenek meg, vagy tűrjenek el valamit, amit az elkövető követel. Bárándy H., Péter Ahmed ügyvédje a következő védekezést terjesztette elő: »(…) nem alátámasztott a terrorcselekmény elkövetése, mert időbeli eltolódás van az események között. A hangosbeszélővel tartott beszéd és a kövekkel való dobálás között egy óra telt el. Így nem bizonyított az ok-okozati összefüggés.« A másodfokon eljáró bíró hosszan sorolta – érdemes megnézni, kordokumentum! –, hogy az elsőfokú bíróság nem vétett eljárási hibát, a bizonyítékok beszerzésében, értékelésében és mérlegelésében alapos volt, de – most figyeljenek!– nem vette figyelembe azt a körülményt, hogy vajon Péter Ahmed ultimátuma és a rendőrök kövekkel dobálása között van-e ok-okozati összefüggés, és vajon Péter Ahmed korábbi fenyegetését beteljesítve azért dobált, hogy betörjön Magyarországra, vagy »csak indulati cselekményről volt-e szó«. Nem értik? Elmagyarázom: ha elmegyek Bárándy H. házához, egy megafonon beüvöltök, hogy ha egy órán belül nem nyitja ki az ajtót, akkor erőszakkal betörök, majd egy óra múlva erőszakkal betörök, akkor nem állapítható meg egyértelmű ok-okozati összefüggés a fenyegetés és a betörés között.

Ionesco azt mondta pár évtizede, hogy megszűnt az abszurd, mert a valóság lett az abszurd. Így van. De már most szögezzük le: nem fogjuk börtönbe zárni a bírót és Bárándy H.-t sem. Csak jelezzük, a jog a legalkalmasabb eszköze a legabszurdabb bűnök elkövetéséhez és ezen bűnök elkendőzéséhez egyaránt. Bárándy H. és a másodfokon eljáró bíró ezen abszurd elkövetés elkövetői. A jog zsonglőrei. Az abszurditás púpos lelkű csinovnyikjai. Péter Ahmed pedig egy terrorista. És mindezek tudtával most megvárjuk, mi lesz a jogerős ítélet. Minden további lépés ennek függvénye. De terroristákkal nem fogunk együtt élni. Legfeljebb a púpos lelkű csinovnyikokkal. Mert végtelen a türelmünk. Legalábbis még úgy tűnik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2017. június 17. 04:27
Mint jogot nem tanult egyszerű európai polgár, csak állok és bámulok, hogy a nevemben - a nép nevében - milyen itéletek születtnek az uniós országokban ellenem. Ez a birói döntés nem egyedi. Lehet kezdeni magával az EU-val. Hofival élve: a hal a fejtől büdösödik, a lábfejtől. Mit gondoljak az olyan bírói döntésekről pl., hogy a buszsofört tízezer euróra büntetik, mert nem engedi fel a buszra a burkába öltözött nőt, hiszen NO-ban törvényileg tiltott a beburkolózás, ugyan akkor, börtön viselt afgánt - követő -bilinccsel a lábán - beteszik egy asylos otthonba - kaphat asylt? -, hogy ott megkéseljen egy öt éves gyermeket és az édesanyját. Amennyiben ez nekem, törvény tisztelő unios polgárnak nem tetszik, akkor rám lehet szabadítani a vélemény szabadság nevében - fékek és ellensúlyok - Cenzné urát, a cenzúrát.
edith
2017. június 16. 19:49
"EMBER " hez méltó ez is,mint az összes írása-Kedves Bayer Zsolt.. Én nem tudom ilyen érthetően és világosan megfogalmazni a gondolataimat---köszönöm hogy teszi ezt helyettem is.....
edvind johnsson2.0
2017. június 16. 18:43
Úgy látom a Soros-csicskák összegyűltek itten a vérszagra.
néhai Ch.Pilot
2017. június 16. 16:01
"Migráció" néven hadüzenet nélküli háború folyik Európa ellen. A röszkei cselekmény ennek egy csatája volt. Az abban bűnöst statáriális bíráskodás keretében a helyszínen kellett volna agyonlőni, vagy felakasztani (disznóbőrbe varrva). Az igazi jogsértés az volt, hogy az nem történt meg. Innentől fogva nem csodálkozhatunk, hogy az igazságszolgáltatásban is jelenlévő posztkomcsi soros-csicska ügyvédek és bírók (összebeszélve) nyilvánvalóan törvényellenes (mellesleg hazaáruló) ítéletet hoznak. Kérdés, hogy szakmai szervezeteikben túlsúlyban vannak-e az elvtársaik, vagy becsületes a többség és a kamarákból való kizárással, majdani nyugdíjmegvonással szankcionálják-e ezeket a becstelen szar alakokat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!