Dragnea régi-új kormánya

2017. június 30. 11:39

Eegyértelmű, hogy valójában csupán párton belüli leszámolás történt, a kormányfői tisztségtől az ellene született ítélet miatt elesett Dragnea így állította félre Grindeanut.

2017. június 30. 11:39
Balog Levente
Krónika

„Az elmúlt két hétben lezajlott eseményeket a legjobb indulattal sem tudjuk a kutyakomédiánál pozitívabb jelzővel illetni, amelynek egyetlen ember számára volt haszna: Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke megmutatta, hogy az ellene választási csalás miatt született jogerős elmarasztaló ítélet, illetve a hivatali visszaélés miatt zajló bírósági eljárás ellenére még mindig ő az úr a házban. Mindebből persze párton belüli, pozíciójukban megerősödő, vagy most pozícióba kerülő hívei is profitálnak, ugyanakkor az ország egésze számára a történtek hasznossága igencsak bizonytalan.

Kérdéses ugyanis, mennyire tekintenek megbízható és stabil partnernek egy olyan országot, ahol egy kormányt azért buktat meg a saját pártja, mert a pártelnök szerint a kabinet fél év alatt nem teljesítette gazdasági vállalásait – majd az új kormányban az eddigi gazdasági minisztert nevezik ki miniszterelnökké, a kulcsfontosságú minisztériumokat irányító miniszterek többsége pedig a helyén maradhat.

Vagyis egyértelmű, hogy valójában csupán párton belüli leszámolás történt, a kormányfői tisztségtől az ellene született ítélet miatt elesett Dragnea így állította félre Grindeanut, aki miniszterelnökként kezdett egyre önállóbb döntéseket hozni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!