Az USA aggódik a civiltörvény miatt

2017. június 14. 20:14

Azon állítások, melyek szerint ez a jogszabály az Egyesült Államokban létező Idegen Ügynökök Bejegyzéséről szóló Törvényen alapul, nem valósak.

2017. június 14. 20:14
Amerikai Egyesült Államok
Amerikai Nagykövetség

„Az Egyesült Államokat aggodalommal tölti el, hogy a magyar parlament elfogadott egy olyan jogszabályt, amely méltánytalanul sújtja a magyar civil szervezetek egy célzott csoportját, akik közül sokan a korrupció elleni harcot, valamint az emberi jogok és a polgári szabadságjogok védelmét tekintik fő feladatuknak.  Ez az új törvény megbélyegez helyi szervezeteket — különösen azon kormányzati kommunikáció kontextusában, mely a külföldről támogatást kapó civil szervezeteket úgy ábrázolja, mint amelyek a társadalom érdeke ellenében tevékenykednek –, és elrettentő hatással lesz a magyarok önszerveződésére és azon képességére, hogy aggodalmaikat demokratikus úton hozzák a kormány tudomására.  Amennyiben életbe lép, a törvény visszalépést fog eredményezni a NATO, az EU és az EBESZ által képviselt egyesülési jog és szólásszabadság érvényesülése tekintetében, valamint a civil szervezetek támogatása iránti közös elkötelezettségünkben. Azon állítások, melyek szerint ez a jogszabály az Egyesült Államokban létező Idegen Ügynökök Bejegyzéséről szóló Törvényen alapul, nem valósak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2017. június 16. 08:14
Én sem értek egyet ezzel a " civil " törvénnyel. Egy az egyben a FARA törvényt kellett volna átvenni.
akohazi
2017. június 15. 15:49
"Azon állítások, melyek szerint ez a jogszabály az Egyesült Államokban létező Idegen Ügynökök Bejegyzéséről szóló Törvényen alapul, nem valósak." Mert USA az megengedheti magának, hogy másokat diszkrimináljon, de egy kis ország nem engedheti meg, hogy akár USA-t diszkriminálja. Vajon miért csak USA köti ki a beutazási engedélyt nekünk és mi miért nem írunk elő hasonlót az amcsiknak? Pedig a diplomáciai kölcsönösség elve ezt írná elő...
Tiszafa
2017. június 15. 11:38
Hiába no, ez a nyári kánikula messze viszi a budapesti ámerikai nagyotmondó nagykövetségen hagyott Obama-szar szanaszét áradó bűzét.
ellenforradalmár
2017. június 15. 09:27
Amerika first!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!