Belebukni a győzelembe?

2017. május 06. 08:51

Nyilvánvaló butaság, és végső soron rendkívül ártalmas, ha Marine Le Pent és Nemzeti Frontját tízezredszerre is lefasisztázzák.

2017. május 06. 08:51
Kuthi Áron
Magyar Nemzet

„Félelemből elnökjelöltre voksolni nem ugyanolyan, mint úgy, hogy több mindenben azonosulni tudunk az értékrendünket legalább részben tükröző párt jelöltjének terveivel. Vasárnap Franciaországban alighanem milliók rajzolnak ikszet Emmanuel Macron neve mellé csak azért, nehogy elszakíthassa pórázát a »fasiszta veszedelem«, nehogy a pokol erői vegyék át az Élysée-palota kulcsait. És persze milliók fognak távol maradni a szavazóurnától, vagy érvénytelen szavazatot dobnak majd bele, mert nekik még annyira sem veszi be a gyomruk Macront, mint a fanyalgóknak. Vagy mert egyszerűen nem jött be náluk a rettegtetés.

Nyilvánvaló butaság, és végső soron rendkívül ártalmas, ha Marine Le Pent és Nemzeti Frontját tízezredszerre is lefasisztázzák. Rengeteg véleményvezér és újság, hírportál fűtötte a démonizálás kemencéjét a kampányban, kifulladásig. Ráadásul a megszokott jobb–bal vagy konzervatív–szocialista tengely laza eldobásával merőben új dimenzió nyílt meg minden francia előtt, és berendezkedhetett ott, ahol éppen jól érezte magát, de legalábbis testközelből ismerkedhetett az egyre élesebben süvítő európai szelekkel.

Macron nagy szerencséje, hogy itt és most nem is nagyon kellett neki semmit csinálnia ahhoz, hogy Le Pen alternatívája legyen. Mert hát automatikusan azzá vált a Le Pent egydimenzióssá lapító globális médiakampányban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2017. május 07. 11:04
Remélem Le Pen fog győzni, bármennyire is kígyót-békát mondanak rá, de ő legalább határozott vezető, ellentétben a kis nyálas macaronnal, aki annyira hülye, hogy egy anyja-korú nőszemélyt vett feleségül...
krakken96
2017. május 06. 11:54
Melanchon és Le Pen esetében mit csináltak volna? mert az okok főként gazdaságiak bármennyire is szeretnék idegengyülöletnek beállitani.
balbako_
2017. május 06. 11:49
Trump is így állt.....
KannibálTatárÚr
2017. május 06. 10:41
A világon van tíz millió zsidó, a többi meg piszkos fasiszta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!