Magának építi?

2017. május 29. 09:35

A paksi atomerőmű bővítését képtelenség gazdaságfejlesztési projektként értelmezni: akárhonnan nézzük, nem áll össze.

2017. május 29. 09:35
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„A bővítés politikai a szempontból akkor veszítette el a szüzességét, amikor egy Tiborcz-közeli cég telephelyet jegyeztetett be a majdani új blokkok szomszédságában. Mészáros térfoglalása azonban a közvetlen előzményekhez képest is új minőség. Arról az emberről elmélkedünk, akit szoros üzleti szálak fűznek az Orbán-családhoz, aki egyetlen esztendő alatt 100 milliárd forinttal lett gazdagabb (nem a bevétele, hanem a vagyona nőtt ennyivel) kizárólag Orbán Viktor kegyelméből, állami javak és közbeavatkozások révén, és akit azért emleget a köznyelv a vezetékneve helyett pénztárosként, mert máshogy nem tudja feloldani az egykori gázszerelő vagyonosodása és mentorának vagyonbevallása közötti kognitív disszonanciát.

A paksi atomerőmű bővítését képtelenség gazdaságfejlesztési projektként értelmezni: akárhonnan nézzük, nem áll össze. Az elköltött pénz legnagyobb része kimegy az országból, tartósan megmaradó munkahelyet alig teremt (és nagyon drágán), a szükségességét és a költséghatékonyságát két év alatt sem sikerült igazolni az Európai Bizottság előtt. A korábbi ígéretekben szereplő 40 százalékos magyar részvételről pedig a szakminiszter jelentette ki, amit a vakhitű fideszeseken kívül mindenki évek óta tud: hogy esély sincs rá. A logikailag és közgazdaságtanilag is abszurd történet egyetlen esetben nyer értelmet: ha elhisszük, ami a nyilvánvalósága ellenére is nehezen felfogható – hogy aki kitalálta és azóta is minden döntést meghoz róla, az nem nekünk, hanem magának építi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. május 29. 19:58
Össze áll az elvtárs,csak ne olyan szellemi vakok nézzék mint Hargitai firkász!!
Anonymtalan
2017. május 29. 15:29
"A paksi atomerőmű bővítését képtelenség gazdaságfejlesztési projektként értelmezni: akárhonnan nézzük, nem áll össze. " Talán mert ki kellene nyitnod a szemedet és rá nézni nem pedig csukott szemmell rángatózni, mint egy elmeháborodott, akinek a pszichés problémái mellett éppen epilepszia rohama van.
dakotasámán
2017. május 29. 13:19
"aki kitalálta és azóta is minden döntést meghoz róla, az nem nekünk, hanem magának építi.” nevesítsük a dolgot, mert becsületes magyar ember nem szégyelli a nevét. zorbánról van szó, aki az oroszok zsebében van. 10 milliárd eur- a becsült összeg, ami lehet akár 20 milliárd is. az már összemérhető nagyságrend az eu-s támogatásokkal, abból már lehet bőven lopni is. a hitelt pedig majd fizetik a hülye magyarok, kit érdekel az annak idején Szingapúrból, az illiberális demokrácia minta államából. mert hát, keleten az igazi az élet.
Berecskereki
2017. május 29. 13:15
Nem nézni kell, hanem látni. A vak legfeljebb csak hiszi, hogy látja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!