Communism is back – egy angol újságíró találkozása az új Felcsúttal

2017. május 04. 19:03

Mészáros Lőrinc maga nyomakodik be mellettünk az ajtón, az offenzív verbális fellépés dacára („magánterület, azonnal távozzanak”) a polgármester láthatóan menekül a szemközti ajtó felé.

2017. május 04. 19:03
Becker András
Átlátszó

„Hátra van még a helytartóval való találkozás, és az angolnak ezt is meghozza a nap. A kopogásra nem jön ki senki, így megyünk be a Mészáros és Mészáros Kft. irodájába.  Az épület üresnek tűnik, de a parkolóban két csinos Suzuki, nem valószínű, hogy ezek közül valamelyikkel jött volna az ötödik leggazdagabb magyar. Az egyik ajtó mögött barokkos interiőr – a helyiség mélyéről épp zavart irodista mondja, hogy nincs itt a Mészáros úr, mikor ismerős bariton szólal meg a hátunk mögül: »Hogy képzelik ezt, tessék kimenni!«

Mészáros Lőrinc maga nyomakodik be mellettünk az ajtón, az offenzív verbális fellépés dacára (»magánterület, azonnal távozzanak«) a polgármester láthatóan menekül a szemközti ajtó felé. Martinnak gyorsan leesik, ki ez a fehér öltönyös pukkancs, rögtön kérdezni is kezd, de Mészáros az első szavak után gyorsan eltűnik egy másik ajtó mögött, csak a „hogy képzelik” meg a „magánterület, tessék kimenni” emléke marad utána.

Martinnak nagyon tetszik a jelenet, az autóban többször is el kell ismételnem, mit mondott nekünk Felcsút ura – az angol leginkább azon van elakadva, hogy a polgármester éppúgy retteg nyilatkozni, mint ahogy tőle félnek a nem nyilatkozó helyiek. Már kifelé tartunk, amikor jön szembe a body guard.

Ahogy Mészáros alapvetően egy disszidens tsz-elnökre emlékeztet a korai nyolcvanas évekből, a testőrsége is hibátlanul hozza a hanyatló kádári évek mondén hangulatát: sötétbarna öltönyhöz téglavörös ing, bordó nyakkendővel és a megfelelő frizurával. Kint az udvaron már ott parkol a polgármester Mercedese, mögötte a 7-es BMW, amelyik mostanában kísérgetni szokta – a váratlan találkát feltehetőleg annak köszönhetjük, hogy a miniszterelnöki barát közvetlenül utánunk érkezett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. május 05. 18:39
Bandi bácsi, az ÁVH-nál ilyen rossz arcú ember min te rabot vallatott, amikor meglátta a rab ezt az arcot mindent bevallott.
pont
2017. május 05. 14:17
Biztos beszart tőletek főleg amikor meglátta a kopasz fejedet ! Degeneráltak
Mich
2017. május 04. 23:58
Átlátszó szar...
Harangláb
2017. május 04. 22:07
Nem is értem én ezt a viselkedést, pedig tisztán látszik, hogy a f@szik nem prekoncepcióval állítottak oda...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!