Kié lesz a magányos tömeg szíve?

2017. április 21. 19:45

Lázadni, hülyéknek azt mondani, hogy hülyék, aztán táncolni egy kicsit, aztán megint röhögni a hatalom agylágyult mondatain, színtiszta öröm.

2017. április 21. 19:45
Szénási Sándor
168 Óra

„A szintén bulira vágyó, érett korú tüntető meghatódva látja, ahogy a fiatalok megtalálják a helyzet egyedüli feloldását: felelősen elszórakoztatják magukat a megszállt körúton, aztán hajnali ötkor hazamennek, ahogy a házibulik után szokás. Lázadni, hülyéknek azt mondani, hogy hülyék, aztán táncolni egy kicsit, aztán megint röhögni a hatalom agylágyult mondatain, színtiszta öröm.

De meddig, borong a sokat látott tüntető, aki attól is tart, hogy ezt a tanácstalanul kóválygó, magányos tömeget egyszer csak ellopja egy erő, felhasználja és harcba küldi az új hatalom ígéretével, amely még tisztának és ártatlannak tüntetheti fel magát. Talán a szélsőjobboldali Fidesszel helyet cserélő Jobbik? Talán egy új mozgalom, amely végre nem szűnik meg szinte a születésével egy időben? Vagy talán a rendszer profi provokátorai szabadítják el és viszik vak pusztításba? Ez a társaság, amely most tüntet és pár nap alatt kicsit más országot csinált Magyarországból, nem, legyünk józanok, más várost csinált Budapestből, egyszerre jobb- és baloldali, konzervatív és liberális, vagyis nem a világnézete írja le elsősorban, hanem a tenni akarása. Történjen már valami, az ég szerelmére. És a rendszer arroganciája talán vezetőt is szült a tömeg élére: Gulyás Márton mozgalma akár formát is adhat a vágyaiknak.

De kié lesz a szívük?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2017. április 22. 14:28
"... Gulyás Márton mozgalma akár formát is adhat a vágyaiknak." 1. Vagy szárnyakat, mint a Malév reklámban anno... 2. Ehhez azért Fekete-Győr-Sopron elvtársnak is lesz egy-két szava. Ő ugyanis úgy tudja, hogy ő a soros Megváltó.
Dénia
2017. április 22. 10:22
Ki vannak tőle teljesen, hogy a "fiatal lázadó tömeg" inkább bulizik, mint hogy erőszakra hergelné magát. Én viszont örülök neki, ha nem sikerül őket gyűlöletre és erőszakra hergelni még a facebookon sem.
antioxi
2017. április 22. 08:57
A balfék libsibibsik legnagyobb reménysége a bolond Gulyás M. Ennyi jutott nekik.
ligeti
2017. április 22. 08:34
Hogy kié lesz a szívük? Hát a Sorosé! Már éppen esedékes neki (és kedves társainak pl.Junkers) egy újabb szívátültetés. Máskülönben, nagyszombaton bulizni - ma már nem bűn - de ízléstelenség, amikor a keresztény többség még a kereszthalál gyötrelmeit vizionálja. Még egy dolog, amit nem értek: miért kell a forgalmat akadályozni? Megkérdezték-e már a híres blogírók, szervezők, mennyi bosszúságot, bajt okoztak az útlezárásokkal? (Konkrétan: a lányomék másfél órát kerengtek szombat éjjel a 3 éves gyerekkel, míg eljutottak a XV.ker-be, M1-esről a z M3-ra)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!