Lottóötös

2017. március 31. 07:12

A kormánynak az a legfőbb gondja, hogy rekordsebességgel ossza ki a pénzt, nem törődve annak kockázatával, hogy így esetleg nem a jó, hanem a gyorsan beadott pályázatok nyernek majd.

2017. március 31. 07:12
Erdősi Csaba
Magyar Nemzet

„Mondhatja azt a jelenlegi kormány, hogy az előző uniós pénzügyi ciklus még a baloldali kabinet idején kezdődött, így ők csak menet közben kapcsolódhattak be a források elosztásába. Azt is, hogy át kellett vacognunk egy világgazdasági válságot. Mindezek ellenére a második és a harmadik Orbán-kormány felelőssége is tetten érhető abban, hogy nem a megfelelő, hasznot hajtó beruházásokra mentek el pénzek, hanem elhibázott építkezésekre. Hosszan lehetne sorolni ezeket, elég, ha most csak a sajtóban megjelent legfrissebb esetekről emlékezünk meg: a vasúti közlekedés nélküli vasúti átrakóról Kistelek mellett és az ugyancsak ott felhúzott ipari parkról, amelyben nincsenek vállalkozások.

A következő három évben még érkeznek uniós források Magyarországra, utána viszont kérdéses, hogy kapunk-e akár egy eurócentet is. A most folyó ciklusban várható 12 ezermilliárd forintnyi fejlesztési forrás hasznos elköltése tehát kulcskérdés. Ehhez képest a kormánynak az a legfőbb gondja, hogy rekordsebességgel ossza ki a pénzt, nem törődve annak kockázatával, hogy így esetleg nem a jó, hanem a gyorsan beadott pályázatok nyernek majd. Pedig mindenképpen el kellene kerülni az előző ciklus kudarcát, különben úgy járunk, mint a lottónyertes győri házaspár, akiknek a kávézóját épp most rámolja ki az adóhivatal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2017. március 31. 11:55
Mellesleg, a rovatvezető szakértő úr, a helyesírás legelemibb szabályaival sincs tisztában.
luga
2017. március 31. 11:52
Tudjuk. A jó pályázat a kutyakozmetika, és a 40 cm-es kilátó.
Sajid
2017. március 31. 10:36
hogy ez az ujsag mekkora pocegodor lett, formedveny ez a sokaig minosegi lap, verzik a szivem
zakar zoltán béla
2017. március 31. 10:35
"MN"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!