Transparency, részeg vagy!

2017. március 06. 17:19

A korrupció, mint azt minden csillogó szemű, helyre szakállkával rendelkező – vagy még nem rendelkező, de a serkenő borostácskát tiszta erőből növesztő – haladó demokrata tudja, a jelenlegi Magyarország legnagyobb gondja.

2017. március 06. 17:19
Apáti Bence
Vendégszerző

Van itt nekünk egy videó. A Transparency alkotása. Nagyívű. Van benne bevezetés. Tárgyalás. Befejezés.

A történet szerint csillogó szemű, ártatlan, tenni akaró, romlatlan lelkű fiatalok akarnak elkészíteni a demokrácia és a haladás védelmében egy filmet a korrupcióról. 

A korrupció, mint azt minden csillogó szemű, helyre szakállkával rendelkező – vagy még nem rendelkező, de a serkenő borostácskát tiszta erőből növesztő – haladó demokrata tudja, a jelenlegi Magyarország legnagyobb gondja. Bizonyíték erre a kriminalisztikai újságírás keresztapja, és az ő juszt is többmilliós órája. Valamint: a négyes metró.

De elkalandoztam. Vissza a filmhez!

A film témája tehát a korrupció. Gonosz, Fidesz-közelinek tűnő üzletemberek (magyarok, férfiak és asszonyok) szabotálják lépten-nyomon a nemes célból létrehozandó produktumot: a filmet. 

Az egyik pénzt adna, de később kiderül: vissza kellene csorgatni a felét (szerény javaslatom szerint az ilyen célokra rendszeresített nokiás dobozok tökéletesen megfelelőek lennének), a másik untranszparens mecénás meg a saját fia főszereplését kéri mocskos, korrupciótól bűzlő pénzéért cserébe. 

Közben az első – habonyi arcéllel ábrázolt – szponzorunk visszalép, mert tudomására jut, hogy ezek a csillogó szemű fiatalok a – Krisztusom, segíts! – KORRUPCIÓRÓL akarnak filmet készíteni. A film nem készül el. Tragikus hőseink szemében szomorúság. Lemondó keserűséggel rugdossák a korrupt kavicsokat a rakodópart még korruptabb alsó kövén. 

Eközben hazánkban elkészült néhány film. Amolyan igazi. 

Egy Oscar. 

Egy Arany Medve. 

Ervint meg nem is akarta Vajna főszereplőnek a Kincsem-filmbe, aztán mégiscsak az lett. És elkészült az a film is. 

Transparency, menj haza, részeg vagy! 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2017. március 07. 08:32
Tehát Ön azt mondja, hogy ha Enyedi Ildikó filmje díjat nyert, akkor Orbán Viktor földije, szomszédja és általános iskolai társa, Mészáros Lőrinc, akivel ma is napi kapcsolatban van, nem lett hat év alatt százmilliárdos? Értem. Ön miből is él?
nimfak
2017. március 07. 07:53
Enyedi Ildikó meg sem lett említve a filmhét kapcsán. Talán csak nem a hazaárulását "díjazták"? Nagyon örülnék neki.
Mr.Falafel
2017. március 07. 07:31
Engem az aggaszt inkább, hogy ezek a majmok egy kormányellenes reklámért szennyezik a Dunát. Másrészt igaza van Apátinak, ha valamit biztosan lehet sikeresen csinálni ma Magyarországon, az éppen a filmkészítés. Röpke egy év alatt két Oscar, Golden Globe és Arany Medve. Ráadásul nem kormányhoz közelálló személyek kaptak támogatást tehetségük kibontakoztatására, hanem kifejezetten kormánykritikusok. Mert a tehetség politikafüggetlen.
nimfak
2017. március 07. 06:36
Korrupció volt, van, lesz. Kérdés: fejlődött-e az ország? Megjegyzem vissza kellene szorítani a visszaéléseket, de az emberi természettel, hogy birkózunk meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!