Tiszta lap

2017. január 09. 21:30

Mindenki fellélegzett, egyfelől azért, hogy végre lezárhatjuk az egyéves válság, majd az interregnum időszakát, másfelől azért, mert tényleg friss fuvallat seperte ki a teremből az utóbbi évtizedek áporodott levegőjét.

2017. január 09. 21:30
Ch. Gáll András
Magyar Idők

„Teljesen egyértelmű, hogy mi volt az uralkodó érzés a küldöttek körében tegnap délután, amikor jó négyórányi, helyenként a komikus elemeket sem nélkülöző vajúdás után végre megválasztották Bienerth Gusztávot a Magyar Úszószövetség új elnökének: a megkönnyebbülés. Mindenki fellélegzett, egyfelől azért, hogy végre lezárhatjuk az egyéves válság, majd az interregnum időszakát, másfelől azért, mert tényleg friss fuvallat seperte ki a teremből az utóbbi évtizedek áporodott levegőjét.

Tiszta lap nyílhat a sportág honi történetében. (...)

Ha most le kellene vonnunk a tegnapi közgyűlés tanulságait, sokunk számára a legfontosabb: a demokrácia győzelme. Hosszú évtizedek káros gyakorlatát felülírva végre maga a tagság döntött úgy, megfellebbezve az alapszabály már-már a sztálini korszakot idéző gyakorlatát, a nyílt szavazást, hogy már a szavazólistára felkerülésről is titkosan voksoljanak. Egyszersmind vállalva a hosszan elhúzódó folyamatot, legyőzve önnön kényelemszeretetét – végtére is nem volt mindegy, hogy hány órakor érnek haza a megjelentek a békési, szabolcsi, baranyai végekre a nem mindig optimális útviszonyok közepette.

A küldöttek között ott voltak egy letűnt kor – talán utoljára felbukkanó – képviselői is, de a többséget fiatal, tenni vágyó, a változást óhajtó, s remélhetőleg immár megfélemlíthetetlen úszók, edzők, menedzserek alkották. Bienerth Gusztávval, a diadalmas új elnökkel az élen mindenki elismerte Gyárfás érdemeit, azt sem vonja kétségbe senki sem, hogy a nagy taktikus továbbra is megkerülhetetlen szereplője lesz a nemzetközi, s még az is lehet, hogy a magyar úszósportnak. De a mezei hadak szándéka egyértelmű volt: nem folytatható tovább az a gyakorlat, amelynek szellemében a vazallusok, a kedvezményezett kiemelt klubok fölözik le a milliárdos állami támogatás hasznát, s eközben a végeken, a kis vidéki klubokban konzerválódik a lét és nemlét mezsgyéjén történő egyensúlyozás. A vizes vb-re való felkészülés – mind a szervezés, mind a bírálatok egyre hevesebb kereszttüzébe kerülő kivitelezés megnyugtató levezénylése – közepette az új elnöktől ennek az aránytalanságnak az orvoslását is elvárják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2017. január 10. 07:30
Ha valakit elnöknek választanak, fel kell tudni mutatnia bizonyos tevékenységet a rábízott területről. Mit tett a Bajrét eddig a magyar úszósportért, hogy a legsikeresebb magyar sportmenedzsert menesztették miatta? Vagy akkor már miért nem az atléták elnöke lett? Ott nem a meglévő sikereken élősködne.
káli
2017. január 09. 23:36
Ki ez a seggnyaló?
dakotasámán
2017. január 09. 22:21
" végre lezárhatjuk az egyéves válság, majd az interregnum időszakát, másfelől azért, mert tényleg friss fuvallat seperte ki a teremből az utóbbi évtizedek áporodott levegőjét." ha olyan friss fuvallat lesz, mint amit orbán hozott 2010-ben, akkor nem lesz sokkal előbb az úszósport. már pedig orbán meghosszabbított keze került az úszósport élére friss fuvallatként.
3M..
2017. január 09. 22:14
Írja mindezt a kormány szőcsöve a "magyar" idők. Gyárfásra lehet sokmindent mondani, de az tény hogy az ő két évtizede alatt a magyar úszósport a világ élvonalához tartozott, mindvégig. Kíváncsi leszek hogy a kormánybiztos tudja e tartani ezt a szintet? Attól tartok, nem. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!