Áldomás – Szijjártó hungarikuma

2016. december 21. 12:42

Figyelemreméltó, hogy az eddigi tapasztalatok szerint egy igazán ősi magyar termék a legkedveltebb a kóstolók körében: a csicsókás ketchup.

2016. december 21. 12:42
Veress Jenő
Népszava

Persze névtelen firkászokra nem adunk, inkább a Külügyminisztériumra, mely bejelentette, hogy megkezdődött az Áldomás nevű prémium magyar élelmiszerek kóstoltatása és tesztértékesítése. A márkanév alatt - a Magyar Nemzeti Kereskedőház szellemi terméke - például olajokkal, tésztákkal, ecetekkel, mangalicatermékekkel találkozhatunk majd. (Szinte látom a reklámot: »Fogyasszon Áldomást!«)

Elsőként a Taste of London gasztronómiai fesztiválra vittek Áldomást. A skandináv piacon kelendők lehetnek a magyar bioélelmiszerek, míg Japánban a méz vagy a mangalicatermékek - vélik. Az Áldomás tehát az új külügyi hungarikum - Szijjártó Péter meg az új Fazekas Sándor.

El kell ismerni, hogy tökéletes nevet választottak. Az Áldomás kifejezetten idegennyelv-barát szó, mely bármely nyelvre könnyen érthetően lefordítható. (Ja, nem!)

Az mindenesetre figyelemreméltó, hogy az eddigi tapasztalatok szerint egy igazán ősi magyar termék a legkedveltebb a kóstolók körében: a csicsókás ketchup.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dénia
2016. december 22. 15:43
Már mér kéne a márkanevet könnyen idegen nyelvre lefordítani? Mi is elfogadjuk az idegen hangzású márkaneveket. Meg mindenki. Nem csak az angolt.
atila68
2016. december 22. 07:18
A szerző állítólag publicista. Állítólag. #mindigvanlentebb
Volo
2016. december 21. 22:03
Ez nem kicsit hülye....
tango47
2016. december 21. 18:34
Ez a szerencsétlen még nem hallott arról, hogy Szíjjárto nem csak külügyminiszter, hanem külkereskedelmi is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!