Angela a klozeten

2016. december 07. 18:32

Most a hosszantartó merkeli kurzus az adenaueri demokráciához szokott nyugati tartományok lakóit is megtanítja, milyen egy olyan országban élni, ahol nincs alternatíva, azaz nincs meg a választás két lehetőség közül.

2016. december 07. 18:32
Tamáska Péter
Magyar Hírlap

„Nem kell szembenéznie Angelának a pártharaggal sem, a CDU-ban ritmikus taps várható, ahogy Erik király idejében, aki sokáig uralkodott egységpártjával a most lázongó keleti tartományokban, s lehetővé tette alattvalóinak a kis szamárfogat, a Trabant megszerzését. Az alternatívanélküliség jobban összetartja a német társadalmat, mintha választania kellene két lehetőség között. Ugye? Mi az, hogy a migránsok egyszerűen nem jöhetnének erre? Európának ez a része a bevándorlóké, akikből majd jó német adófizetők válnak – mosolyog Angela az aleppói Mohamad Hussainra és egy síró afgán kisfiúra. Nézem a hétfő esti, az esseni CDU-tisztújítás előestéjén sugárzott politikai talkshaw-kat: Merkel hajthatatlan.

Wolfgang Schäuble, a nagyhatalmú pénzügyminiszter szerint – aki ellen még 1990-ben követtek el merényletet, s azóta az élni és élni hagyni jegyében tolószékből irányítja a jobbközép pártkoalíció személyi és pénzügyeit - Angela Merkelnek éppúgy nincs alternatívája, mint ahogy a folyamatos bevándorlásnak sincs. Kinyilatkoztatása olyan, mint a keleti pártkongresszusoké volt a szocializmus építéséről, amelyet intézményesen olyan jól körülsáncoltak, hogy az istenadta nép elfelejtette a szuverenitás eszméjét, és az építést vezénylő párttitkárokkal szemben tehetetlennek érezte magát. Most a hosszantartó merkeli kurzus az adenaueri demokráciához szokott nyugati tartományok lakóit is megtanítja, milyen egy olyan országban élni, ahol nincs alternatíva, azaz nincs meg a választás két lehetőség közül, ám a kormányzó pártnak van teljhatalmú első titkára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2016. december 08. 08:07
Melyik stádiumban van Németország? http://ktkj.blog.hu/2016/12/07/a_mitologiakrol
szancso
2016. december 08. 05:30
Azért az igazán elgondolkodtató, hogy a CDU 11 év alatt nem tudott kinevelni a sorai közül senkit, aki felléphetett volna IM Erika mellett, mint kandidátus. A siránkozás, hogy "csak" 89% szavazott Merkelre, egyszerüen nevetséges. A CDU tagság nem veszi észre, hogy, " Merkelt ihr nicht, dass euch vergauckelt werdet." Ez a legnagyobb probléma.
madarasi.abel
2016. december 07. 23:21
a mi szerencsénkre megszületett a felcsúti messiás (avatnák már boldoggá!), így ő minket még azoktól a migráncsoktól is megvéd, akit ide sem jönnének. és építi a demokráciát (igaz, illiberálisat). És megszűnteti a pc-diktatúrát (s ha már lehetünk non pc-konformak, de megmaradva a keresztény-konzervatív irányban: szopjon le a lánya (majd beveszek egy viagrát, amilyen lófeje van)). elnézést az idős olvasóktól, akik még a pc-nempc helyett úri viselkedést, polgári jómodort tanultak.
madarasi.abel
2016. december 07. 23:13
a mh ír alternatív hiányáról. bájos :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!