Közös listával nem lesz nagyobb a tábor

2016. december 30. 14:01

A mi politikai identitásunkkal ellentétes, hogy a megosztó Gyurcsány Ferenccel közös listán induljunk. Interjú.

2016. december 30. 14:01
Szigetvári Viktor
Magyar Nemzet

– Az LMP-nek mostanában sok kérője van, az Együttről is elterjedt, hogy szívesen összefognának a Párbeszéddel és az LMP-vel. Voltak ilyen terveik?
– Schiffer András visszalépése óta az LMP egyszerre akar jobboldali és újbaloldali lenni, együtt is működik a Fidesszel és nem is, EU-ellenes is, és immár atlantista is. Nekem ez zavaros, és korábban nem így volt. Mindezzel együtt értékes közösséget alkotnak. Az egyéni választókerületek szintjén őket is be kellene tudnunk vonni az együttműködésbe, ez volna az igazi siker, és szerintem ez volna jó nekik is a rendszerváltás érdekében.

– Tárgyaltak erről az LMP-vel?
– Nem, és nem is szeretnék nekik a sajtón keresztül üzengetni. Ez olyan DK-s frontharcos-mentalitás lenne.

– A DK-s frontharcos nem kifejezetten kedves jelző…
– A DK-ban szerintem többen nem tisztelik, ha valaki másként gondolkodik. Pedig nem csak az az igazság, amit a volt miniszterelnök aktuálisan célszerűnek gondol, akár a tüntetéseken való fütyülésről, akár Pásztor Albertről [a volt miskolci rendőrfőkapitányt a 2014-es önkormányzati választáson a DK is támogatta polgármester-jelöltként; Pásztor 2009-ben egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy utcai rablásokat cigányok követtek el, és ennek elhallgatása nehezíti a probléma megoldását, ezért a kijelentéséért a Gyurcsány-kabinet leváltotta, majd a tiltakozások hatására visszahelyezte hivatalába – a szerk.], akár a jelöltállításról legyen szó. Azt viszont fontos látni, hogy az ellenzéki győzelemhez nem szükséges a DK-val közösen indulni, csak az egyéni választókerületekben kell sikeres megoldást találnunk. A mi politikai identitásunkkal ellentétes, hogy a megosztó Gyurcsány Ferenccel közös listán induljunk. Ezt akkor is így gondolom, ha közismert, hogy egy évtizede együtt dolgoztam vele.

– Ma már nem is beszél Gyurcsány Ferenccel?
– Mi korábban még barátok is voltunk, 2006 óta azonban semmilyen kapcsolatom sincs vele, és ennek emberi okai vannak. Ma nem a barátom, és nem jó a kapcsolatunk. Az utóbbi egy évben kétszer beszéltünk telefonon.

– Min vesztek össze?

– Nem értettünk egyet a második Gyurcsány-kormány reformpolitikájában és a kormányzati munka szervezésében. Akkor már nagy pofám volt, 28 évesen egy győztes párt kampányfőnöke voltam. Állást ajánlott 2006 nyarán a kormányban, de nem fogadtam el, és erre ráment a kapcsolatunk. Egyébként azok közül, akik 2006 környékén szoros viszonyt ápoltak vele, kevesen maradtak mellette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gomeli1213
2017. január 01. 05:44
Szegény szigetvári, azt hiszi, hogy ők egy párt és van keresnivalójuk.
néhai Ch.Pilot
2016. december 31. 17:21
Közös listával sem lesz nagyobb a tábor, hát ez igaz. Mert egymás szagát se bírjátok Szigetvárikám! Mert egymásról is azt hiszitek, hogy az egyik át akarja verni a másikat, hogy annak egy millával kevesebbje legyen. nevetséges, hatalom- és pénzéhes banda.
kjkj945
2016. december 31. 16:30
A Béketábor legyőzhetetlen. A béke útja biztos út. Ha összetartunk rendületlen, Legyőzzük végleg a böszmét.
Sulammit
2016. december 31. 16:26
Viktor, te Alzheimer kórban szenvedsz? Mi az, hogy 2006-tól nincs semmilyen kapcsolatod gyurcsánnyal? Hahó 20014-ben együtt indultatok! "2006 óta azonban semmilyen kapcsolatom" "Az utóbbi egy évben kétszer beszéltünk telefonon."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!