A Magyar Úszó Szövetség elnöke eddig mindent túlélt

2016. november 18. 15:33

Ha Gyárfás eltávolításáról magasabb szinten született döntés, akkor ez a túlélés, kibekkelés azért nem lesz olyan egyszerű. De nem is lehetetlen. Lásd még háttéralku, dicsőséges búcsú a világbajnokságot követően, és hasonló forgatókönyvek.

2016. november 18. 15:33
Szabó Gábor
Szabó Gábor
Hosszabbítás

Gyárfás Tamás azonban tényleg túlélt mindent, túlélt, mert rettenetesen ügyesen védekezett és a – maga szempontjából – remekül kommunikált. Gyárfás Tamás túlélt mindent, mert neki semmi nem volt drága. A szó átvitt értelmében persze, mivel valójában neki mindig minden drága volt. Ne tévedjünk, amögött, hogy ma Magyarországon egy háromszoros olimpiai bajnok meg tudja osztani az embereket, ő áll. Amögött is, hogy elhangozhat olyan mondat ma Magyarországon, hogy akkor mi most örülünk-e valójában Katinka sikereinek? (Igen, ez elhangzott, sőt hallottam másik olimpiai bajnok szájából is.) (...)

Azóta azonban, amióta Gyurta Dani, majd Kapás Bogi, később Bernek Péter, a Verrasztó testvérek, végül pedig Kozma Dominik beállt Katinka mögé, az eddigi védekezés nem működik. Nekik már nincs amerikai edzőjük, akibe bele lehetne kötni. Azzal pedig, hogy heten álltak ki ellene, a kinek van igaza kérdés eldőlt (már ha bárki számára ez egy pillanatig is kérdéses volt bármikor is).  Azok a módszerek, melyekkel az elnök eddig dolgozott, kifulladni látszanak. Karaktergyilkosság hét ember ellen? Pont az ellen a hét ember ellen? Hiszen ennek a hét úszónak az érmeit lassan egy IFÁ-val sem lehetne elszállítani.

Nehezen elképzelhető, hogy az eddigi a módszerek működnének.

Mint ahogyan az is nehezen elképzelhető, hogy Gyárfás Tamás lemond. Sokkal inkább valószínű, hogy hoz néhány látszatintézkedést, de valójában nem vesz tudomást a történtekről, és megpróbálja kibekkelni valahogy a világbajnokságig. A vb pedig nyilván nagy sikerű lesz – hiszen mi más lenne -, és egy nagy sikerű vb után az elnökök kitüntetést szoktak kapni, nem pedig lemondani.

Persze ha Gyárfás eltávolításáról magasabb szinten született döntés – amire azért nem olyan nehéz gondolni, elég a TV2 vagy a Ripost kapcsolódó cikkeit olvasgatni, nézegetni -, akkor ez a túlélés, kibekkelés azért nem lesz olyan egyszerű. De nem is lehetetlen.

Lásd még háttéralku, dicsőséges búcsú a világbajnokságot követően, és hasonló forgatókönyvek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. november 19. 12:39
Itt is szerepel az, hogy Gyársás MÓDSZEREI jelentik a problémát. Milyen módszerek? Nostradamus érthetőbben fogalmazitt (pedig annak jósleteiba mindenki azt magyarázott bele, amit akart), mint a Gyárfást megbuktatni akarók. Sehol egy konkrét vád, csak duma-duma-duma.
Tündér_Lala
2016. november 18. 19:08
Nézzék, Gyárfás senkinek sem a kedvence. (Kinyalta a ballibsik alfelét és dögre kereste magát vele, maffia kapcsolatokkal sőt talán keresztapasággal. Mint ilyen nem hülye, ravasz, dörzsölt és bosszúálló.) Ugyanakkor el kell ismerni, hogy ezen a területen teljesített. Lehet, hogy nem megfelelő módszerekkel, de mégiscsak. Ami nem tetszik: Nem látom, hogy Hosszú mit akar. Nem mondja meg, nem tárgyal (senkivel), hanem diktátumokat ad az eredményessége védelmében. Ez a helyzet tarthatatlan, mert anarchiához vezet. Ha mindenki nekiáll szerződéseket tépkedni, kizárólag a saját érdekeit nézni, akkor pontosan a felnövekvő generációval tolnak ki, mert ők nem fogják megkapni a fejlődésükhöz szükséges lehetőségeket. Ezeknek a feltételeknek a biztosítása pedig - az állami támogatásokon kívül - az egész úszótársadalom feladata. Attól félek, hogy a közös gondolkodás helyett a már befutottak nem törődnek ezzel. Ha pedig így van az a sportág szétverését eredményezheti. (Lehet például minden anyagi terhet a felnövekvő generációra tolni, mint Ámerikában /csak itt a legtöbb ember nem engedheti meg magának /, ha pedig felnőnek saját zsebre dolgozni. A mostani modell más alapokon működik és a kettő méltányosan nem keverhető.) Le kellene ülni tárgyalni. Több mint valószínű, hogy vannak - akár az eredményesség rovására is menő - rossz személyi döntések, rossz diktatórikus intézkedések. De tárgyalás nélkül, akár a régi, akár egy új vezetéssel nem oldható meg a helyzet.
lynx
2016. november 18. 16:34
Nagyon sok tehetséges fiatal úszónk van - bár a vb-n lehet nem fognak világcsúcsokat döntögetni - ezért én nem melengetnék továbbra is kígyókat a keblemen. A farka nem csóválhatja a kutyát, a nyúl nem viheti a puskát. El kell indítani a fiatalokat és ezt a Hosszú féle bagázst falhoz kell állítani: itt a papír a MÚSZ feltételeivel, aláírod vagy mész a levesbe. A MÚSZ "állami" pénzeket osztogat, minden felelősség az övé. A MÚSZ vezetőségét a sikerek mérik - nem a sértett versenyzők. A kormány hozzá állása ismert: van eredmény van pénz, nincs eredmény nincs pénz a versenysportra. Az országban az utóbbi 20 évben rengeteg uszoda épült, fontos, hogy a gyerekek használják ezeket, a következő generáció egészségéről van szó. Nincs joga bomlasztani, demoralizálni senkinek a sportágat. Akárhány arannyal sem.
trespass
2016. november 18. 16:19
Hehe, Fenyő is írt a Gyárfásnak: http://tibiatya.blogstar.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!